"У російську ПВК, яка воювала на Донбасі, входили представники ГРУ", - росЗМІ

ГРУшник Денис Карабан, відомий як Білка, проводив із членами російської приватної військової компанії "Е.Н.О.Т. корп." тренування з рукопашного бою, а також "неодноразово допомагав "єнотам", коли вони виїжджали в "гуманітарні відрядження на Донбас".

У приватну військову компанію (ПВК) "Е.Н.О.Т. корп.", яка воювала на українському Донбасі, входили представники Головного розвідувального управління міноборони РФ (ГРУ). Про це йдеться в статті російської газети "Коммерсантъ" від 19 грудня, передають Патріоти України.

Виданню стало відомо про свідчення, які дали учасники регіональної громадської організації "Единые народные общинные товарищества" Слідчому комітету Росії. Організація відома як ПВК "Е. Н.О.Т. корп.", у РФ членів організації звинувачують у крадіжках, розбоях, вимаганні та бандитизмі.

Зі слів фігурантів випливає, що в організації було чітко розподілено ролі і завдання, причому найвідповідальніші доручення виконували чинні військовослужбовці – спецпризначенці ГРУ.

Зокрема, свідки розповіли, що військовослужбовець ГРУ Денис Карабан, відомий як Білка, проводив із членами ПВК тренування з рукопашного бою, а також "неодноразово допомагав "єнотам", коли вони виїжджали в "гуманітарні відрядження на Донбас".

Видання зазначає, що більшість членів "Е.Н.О.Т. корп." зараз перебуває під вартою. Їхні адвокати, оскаржуючи запобіжні заходи, ніколи не вказували на зв'язок Карабана із силовими структурами.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...