У селі Липники Пустомитівського району, що за 10 км від Львова, почала діяти перша бананова ферма. Загалом на ній вирощують близько 30 видів екзотичних рослин. Серед найпопулярніших: банани, кавові дерева, лимони, лайми, кумкват та гранати. Про це розповів власник ферми Андрій Труш, передають Патріоти України з посиланням на Zaxid.net.
44-річний чоловік розпочав вирощувати екзотичні рослини близько 2,5 років тому. На фермі він вирощує понад десяток саджанців бананів у місяць. Всі екзотичні рослини Андрій Труш продає. Чоловік розповідає, що наразі його клієнтами є переважно дизайнери, які купують дерева для прикраси приміщень.
Всі екзотичні рослини він вирощує у спеціальній теплиці – вегетарії, яку розробили за голландською технологією. На вході у таке приміщення розташований спеціальний котел, який нагріває близько двох тонн води, її по теплиці перекачують насоси. Таким чином у приміщенні постійно тримається тепло.
За словами Андрія Труша, рослини без проблем можуть рости у звичайних кімнатних умовах та навіть будуть плодоносити. Однак для того, щоб виростити банани в домашніх умовах, рослина має отримувати потрібну кількість ґрунту.
«Банан не буде таким довговічним, як, до прикладу, садженець лимона, адже лимон буде рости роками. Але рік-два садженець банана нормально росте у кімнатних умовах. Перед тим, як продати, ми такі саджанці готуємо, використовуємо багато органіки. 99,9% – це органіка, яку ми додаємо у ґрунт. І якщо банан правильно підливати, давати певні мінеральні добавки, то він буде чудово рости», – розповідає Андрій Труш.
Вартість двохметрового бананового дерева – 5000 грн, менші саджанці будуть коштувати дешевше, ціни стартують від 100 грн. Ківі на фермі можна купити за 500 грн, кавове дерево за 120 грн, а лимон за 150 грн.
Також на фермі почали проводити екскурсії. Переважно подивитися на екзотичні рослини приїжджають школярі. Вартість екскурсії – 50 грн за одну людину.
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...