У Сенаті США заявили, що зі стенограми розмови Трампа із Зеленським вирізали 20 хвилин тексту

Незалежний сенатор Ангус Кінг розповів, що зачитування стенограми вголос займає 10 хвилин 40 секунд, тоді як розмова тривала 30 хвилин.

У стенограмі запису телефонної розмови президента України Володимира Зеленського та президента США Дональда Трампа відсутні мінімум 20 хвилин розмови. Про це заявив незалежний сенатор Ангус Кінг в інтерв'ю CNN в четвер, 3 жовтня, передають Патріоти України.

За словами Кінга, телефонна розмова президентів тривала 30 хвилин, в той час як текст, наданий Білим домом, передає лише його третину. "У двох моїх співробітників зачитування тексту вголос зайняло 10 хвилин 40 секунд. Телефонний дзвінок був 30 хвилин. Тепер ми не знаємо, чого не вистачає", - прокоментував Кінг.

При цьому Кінг припустив, що якийсь час міг зайняти переклад. На думку сенатора, тимчасовий розрив у тексті розмови може стати приводом для розслідування. "І, до речі, інформатор не вирішує справу. Він або вона висунули ряд фактів, які тепер знаходяться в руках Конгресу. І у них є можливість розслідувати це, щоб з'ясувати, правий інформатор чи ні", - продовжив він.

Як повідомлялося, телефонна розмова Трампа і Зеленського відбулася 25 липня. Між Білим домом і Конгресом розгорівся скандал після появи в ЗМІ повідомлень, що представник розвідки США в рамках програми захисту викривачів порушень надав записку генеральному інспектору, де говорилося, що Трамп «пообіцяв» щось лідеру іноземної держави, керуючись власними політичними інтересами. У ЗМІ припускали, що під час розмови із Зеленським Трамп міг неодноразово наполягати на розслідуванні в Україні дій впливового політика від Демократичної партії, колишнього віце-президента США Джо Байдена. Спікер Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі 24 вересня оголосила, що Конгрес починає офіційне ініціювання процедури імпічменту Трампа. 25 вересня Білий дім оприлюднив стенограму телефонної розмови Трампа і Зеленського, яка відбулося 25 липня. У стенограмі йшлося про те, що Трамп просив Зеленського вивчити справу проти сина Байдена - Хантера Байдена. 30 вересня Зеленський заявив, що Україна не проводить розслідувань «за командою» інших країн.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...