У "Слузі народу" повідомили про ймовірність відкриття дитячих садочків з 1 червня

Уточнюється, що заклад дошкільної освіти зможе відкритися тільки за умови виконання рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів на період карантину, які були розроблені Головним санітарним лікарем України спільно з МОН.

З 1 червня в Україні можуть відновити після карантину роботу дитячих садків. Але це станеться тільки в тих регіонах, де поліпшується епідеміологічна ситуація. Про це повідомляє телеграм-канал "Слуга народу" з посиланням на голову Комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергія Бабака, передають Патріоти України.

Уточнюється, що заклад дошкільної освіти зможе відкритися тільки за умови виконання рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів на період карантину, які були розроблені Головним санітарним лікарем України спільно з МОН. "Є надія, що після того, як уряд затвердить на своєму засіданні 20 травня цей протокол безпеки для відкриття закладів дошкільної освіти, з 1 червня вони почнуть відкриватися", - повідомив Сергій Бабак.
У повідомленні йдеться про те, що сам протокол не є надто жорстким, але в той же час містить всі необхідні норми. "Зокрема, обов'язковий температурний скринінг всіх працівників перед початком зміни, а дітей - кожні 4 години, постійна дезінфекція, багаторазова вологе прибирання і провітрювання приміщення, заборона багаторазових рушників, м'яких іграшок і килимів з довгим ворсом, обмеження занять та ігор, які вимагають безпосереднього фізичного контакту, сенсорних занять та ігор, в пріоритеті - ігри на свіжому повітрі, максимальне фізичне дистанціювання. Планується також відсторонення від роботи осіб з групи ризику (які досягли 60-річного віку і мають хронічні захворювання, що пригнічують імунітет)", - йдеться в повідомленні.

скриншот сообщения

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...