У США - новий очільник Пентагону: Що відомо

​У вівторок, 23 липня, Сенат США затвердив на посаді міністра оборони Марка Еспера.

Еспера підтримали як сенатори-демократи, так і сенатори-республіканці. В результаті «за» 90 голосів, «проти» – 8, передають Патріоти України з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Як передає телеканал Fox News Еспер прийме присягу о 18:30 за місцевим часом.

Довго чекали, підтримали обидві партії

Зазначимо, що цього призначення чекали 7 місяців. Так довго посаду глави Пентагону не була вакантною ніколи.

Еспер був призначений президентом США Дональдом Трампом в. о міністра в кінці червня.

На думку журналістів агентства Bloomberg, сьогоднішнє рішення зробить президентську команду стабільніше, чого не було при попереднику Еспера – Джеймса Мэттисе. Останній звільнився в кінці минулого року з-за конфліктів з господарем Білого дому, розбіжності з принципових питань. З грудня відомство очолювали Річард Спенсер і Патрік Shanahan.

Bloomberg відзначає, що призначення Еспера відбулося в той момент існування численних криз. Це і зростання напруги у відносинах з Іраном, і закупівля Туреччиною у РФ систем ППО.

Які бачить загрози в світі

Про Афганістан: “Влада США вибирають регіональний підхід до конфлікту, відзначаючи важливість забезпечення підтримки з боку сусідів, таких як Пакистан, і стримуючи інших діючих у регіоні гравців, таких як Росія і Іран, від того, щоб вони завдали шкоди мирному процесу”.

Про Сирію: На його думку, США в цій країні “в деякій мірі протистоять російському впливу на Близькому Сході, зокрема в Сирії”.

Про Венесуелу: “Незаконний режим Мадуро залежить від фінансової та військової підтримки таких країн як Росія, Куба і Китай”, – зазначалося в письмових відповідях Еспера на запитання членів сенатського комітету у справах збройних сил.

За його даними, “Росія надає підтримку, яка стосується технологій, вона також допомагає в підготовці військових”.

Про Договір про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності: “ДРСМД приніс нам чимало користі, але договір працює, тільки коли його дотримуються обидві сторони. Росія не дотримується умови угод”.

Якщо Росія не повернеться до виконання ДРСМД, США повинні “забезпечити розробку наземних, неядерних ракетних систем середньої дальності”, вважає глава Пентагону.

Зазначимо, що у 1990 – 1991 році Еспер воював в Іраку. У відставку пішов у званні підполковника. Далі працював у дослідницькому центрі “Спадщина”, в апараті Сенату і в комерційних структурах. У листопаді 2017 року Еспер став міністром Армії США.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...