​У США підтримали відмову України від російської Sputnik V і пообіцяли вакцину від COVID-19 у найкоротші терміни

Україна отримає до 8 мільйонів доз вакцини проти коронавірусу від фонду COVAX кількома траншами. Перший із них, ймовірно, надійде навесні 2021 року.

У США підтримали відмову України від використання російської вакцини проти COVID-19, оскільки препарат не пройшов усіх фаз клінічних випробувань. Про це заявила тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін, повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров'я на сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

Відомство уточнило, що постачання вакцини з американською дипломаткою обговорив глава МОЗ Максим Степанов. Крім того, Квін пообіцяла, що її команда зробить усе можливе, щоб Україна отримала препарат у найкоротші терміни.

Вона додала, що команда допоможе Міністерству охорони здоров'я України розробити алгоритм і план дій щодо логістики та плану вакцинації. "Уже сьогодні [7 грудня] ми проведемо нараду з урядом США про постачання вакцини в Україну, де обговоримо терміни й обсяги", – зазначила Квін.

Крістіна Квін

Під час телефонної розмови Степанов попросив розглянути Україну як пріоритетного кандидата на отримання вакцин у "режимі тестування й використання в надзвичайних ситуаціях", адже країна перебуває в надскладних умовах через російську агресію. "Найближчими двома тижнями ми підпишемо договори про постачання вакцини проти COVID-19 із деякими компаніями-виробниками. Однак це не гарантує отримання Україною вакцин найближчими місяцями, адже перша вироблена партія вакцин буде закривати потреби GAVI COVAX", – пояснив Степанов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Провідна неділя 2924 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 12 травень 2024, 6:23

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2024 року у хр...

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...