У США помер легендарний голлівудський актор (фото)

Він пішов з життя у віці 103 років.

Світ кіно поніс ще одну серйозну втрату. У США, в похилому віці, помер знаменитий голлівудський актор, родоначальник цілої кінодинастії Кірк Дуглас. Про смерть артиста повідомив в своєму Instagram його син Майкл Дуглас, який пішов по стопах батька, передають Патріоти України.

Майкл Дуглас зазначив, що його батько був легендарним актором з "золотого століття" кіноіндустрії, а також філантропом. "З величезною сумом я і мої брати оголошуємо про те, що Кірк Дуглас залишив нас сьогодні в віці 103 років. Для світу він був легендою, актором з золотого століття кіно, які жили в його золоті роки, гуманітарних діячем, чия прихильність справедливості і причини, за якими він вірив в неї, встановлюють стандарт для всіх нас. Але для мене і моїх братів Джоела і Пітера він був просто татом, для Кетрін (Зета Джонс - ред.), чудовим свекром, для онуків і правнуків люблячим дідом, а для своєї дружини Анни, чудовим чоловіком. Він прожив хороше життя, і залишив спадщину в кіно, яке збережеться для майбутніх поколінь, і історію як відомого філантропа, який працював, щоб допомогти громадськості і принести мир на планету. Дозвольте мені закінчити словами, які я сказав йому в останній день його народження і які завжди будуть залишатися правдою. Папа, я так тебе люблю і дуже пишаюся тим, що я твій син", - написав Майкл Дуглас.Кірк Дуглас зіграв більш ніж у 80 фільмах, серед яких "Туз в рукаві" (1951), "Злі і красиві" (1952), "Жага до життя" (1956), "Стежки слави" (1957), "Вікінги" (1958 ).
Особливо варто виділити знамениту стрічку "Спартак" (1960). Образ бунтаря гладіатора, створений Кірком Дугласом, вважається одним з кращих в світі кінематографа. У 1996 році Кірк Дуглас отримав почесну премію "Оскар" за видатну кінокар'єру.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...