У США помер легендарний Літл Річард - батько рок-н-ролу (відео)

В останні роки співак важко хворів і переніс кілька операцій.

У суботу, 9 травня, в США помер легендарний співак, один із засновників рок-н-ролу Літл Річард. Йому було 87 років. Про смерть музиканта повідомив його син Денні Пенніман. Причину він не назвав, передають Патріоти України.

Річард Пенніман (справжнє ім'я співака) народився 5 грудня 1932 року в місті Мейкон, штат Джорджія. Він був третьою дитиною з 12 в родині проповідника Чарльза Пенніман. Спочатку батьки хотіли назвати сина Рікардо, але в підсумку зупинилися на ім'я Річард. У дитинстві до хлопчика прив'язалася прізвисько Lil, тому що він був дуже невисокого зросту. Надалі музикант використовував його в якості сценічного псевдоніма.
У дитинстві Річард любив співати в церкві. Він обожнював госпели. Хороший голос і відмінний слух стали запорукою успіху майбутнього співака. Пенніман вирішив розвивати новий напрямок в музиці, яка отримала назву Dirty Blues - «Брудний блюз». В цьому стилі він записав свій перший хіт Tutti Frutti, що вийшов в якості синглу в жовтні 1955 року. Пісню американці взяли із захопленням.
За нею були Long Tall Sally, Rip It Up / Ready Teddy, She's Got It, The Girl Can not Help It, Lucille, Jenny, Jenny, Keep A-Knockin'. Всі вони стали суперхітом і були потім безліч разів переспівані іншими відомими виконавцями.Творчість Літла Річарда підштовхнула до появи рок-н-ролу. Це дало співакові право стверджувати, що саме він є батьком або королем рок-н-ролу.
У його кар'єрі були падіння і злети. Кілька разів Літл Річард надовго пропадав, але потім повертався з тріумфом. У періоди своєї відсутності на сцені музикант з головою йшов в релігію. Він, як і його батько, став проповідником. До речі, він вінчав багатьох знаменитостей, зокрема Брюса Вілліса і Демі Мур.
У 1986 році він став одним з перших музикантів, хто був включений до Зали слави рок-н-ролу.Протягом усієї кар'єри музиканта переслідували сексуальні скандали, причому він сам їх і провокував. У 1956 році Літл Річард познайомився з 16-річною студенткою коледжу Одрі Робінсон. Якийсь час вони були разом, але до одруження час не дійшло. У 1984 році співак в автобіографії заявив, що влаштовував з Одрі оргії, на які запрошував інших відомих музикантів, зокрема Бадді Холлі. Робінсон заявила, що це наклеп. У 1985 році вона дала інтерв'ю BBC, в якому розповіла, що розлучилася з Річардом через його захоплення наркотиками. Вона також повідомила, що музикант часто просив її купувати йому дорогі продукти в магазинах, куди афроамериканцям вхід був заборонений.
Літл Річард одружився в липні 1959 року на Ернестіні Харвін. Вони познайомилися на зборах євангелістів. Подружжя розлучилося в 1964 році. Ернестіна заявила, що причиною розірвання шлюбу був зоряний статус її чоловіка. Вона не могла з цим змиритися. А ось сам Річард раптом заявив, що є бісексуалом, і це не влаштовувало його дружину. Харвін спростувала цю версію і додала, що в сексуальному плані її колишній чоловік цілком нормальний. Про це пізніше сказала і Одрі Робінсон. Проте, Літл Річард продовжував наполягати на тому, що його цікавлять обидві статі.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...