У США розкрили подробиці загибелі ватажка ІДІЛ

Пенс розповів, що США отримали необхідні розвіддані в суботу вранці, за день до ліквідації.

Абу Бакр аль-Багдаді

В ході операції з ліквідації глави терористичної організації "Ісламська держава" Абу Бакра аль-Багдаді поранення отримали двоє військових США, а також одна службова собака, передають Патріоти України з посиланням на Голос Америки.

Міністр оборони США Марк Еспер і віце-президент Майк Пенс розкрили також інші подробиці ліквідації терориста. Зокрема, Пенс розповів, що США отримали необхідні розвіддані в суботу вранці, за день до ліквідації.

Еспер, в свою чергу, повідомив, що військові мали намір захопити Багдаді, але були готові вбити його в разі потреби. Спецназівці закликали Багдаді здатися. "Він відмовився. Він спустився під землю, і коли його намагалися доставити назовні, він, як ми вважаємо, привів в дію пояс смертника і вбив себе", - розповів Еспер.

Еспер повідомив, що в ході операції американські військові отримали дві "невеликі" травми, але вже повернулися до виконання службових обов'язків. Трамп також повідомив, що була поранена американська службова собака.

Крім того, видання The New York Times з посиланням на два джерела в адміністрації США повідомило, що місцезнаходження аль-Багдаді вдалося встановити завдяки допиту однієї з його дружин, а також його кур'єра, які відбулися влітку 2019 року. Дружина і кур'єр аль-Багдаді розповіли, що ватажок "ІД" ховається у віддаленому селі на північному заході Сирії.

Отримана інформація допомогла Центральному розвідувальному управлінню за сприяння іракської і курдської розвідок встановити більш точне місцезнаходження аль-Багдаді, а також направити в той район шпигунів для спостереженням за його переміщеннями.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...