У США стався витік про секретну зброю Кремля

Співробітник Розвідувального управління Міноборони США Генрі Фрезе займався "зливом" секретної інформації про випробування, зокрема, російських і китайських перспективних озброєнь.

30-річному працівникові РУМО з Олександрії (Вірджинія) 9 жовтня повідомили про підозру, він заарештований, передають Патріоти України з посиланням на The Washington Post.

За даними ЗМІ, американець "був спійманий на місці злочину, розкриваючи секретну інформацію про національну безпеку".

Згідно з даними Федерального бюро розслідувань, діяльність Фрезе, яка "може завдати виключно серйозної шкоди нацбезпеці", обумовлена його бажанням допомогти кар'єрному зростанню жінки-репортера із CNBC, з якою обвинувачений перебував у тривалих любовних стосунках.

Також у справі фігурує ще одна жінка-кореспондент, знайома з дівчиною аналітика РУМО.

У матеріалах ФБР вказується, що в період із травня до липня 2018 року "Журналіст 1" (ймовірно, дівчина інформатора) опублікувала вісім статей, п'ять із яких містили інформацію із секретних звітів РУМО, що стосуються розробок і випробувань Китаєм і Росією перспективних зразків озброєнь.

Також зазначається, що на початку липня 2019 року репортери стали співавторами статті на теми, аналогічні опублікованими в 2018 році.

Відзначається, що:

  • У серпні 2019 року CNBC пов'язав вибух на військовому полігоні під Северодвінськом (Архангельська область) зі спробою підняти з дна Баренцевого моря крилату ракету глобальної дальності "Буревісник", оснащену малогабаритною надпотужною ядерною енергоустановкою.
  • У лютому 2019 року телеканал писав про тринадцяте випробування "Буревісника".
  • У грудні 2018 року CNBC повідомив про п'ять успішних льотних випробуваннях перспективної російської гіперзвукової протикорабельної крилатої ракети "Циркон".
  • У серпні 2018 року CNBC заявив про підготовку Росією місії із вилучення з дна Баренцевого моря "Буревісника", який нібито потонув у листопаді 2017 року під час невдалих випробувань.

Судячи з розслідування стосовно Фрезе, частина цих даних і могла бути "зливом" секретної інформації.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...