У Сумах розгорівся скандал через преміювання директора школи (фото)

Директор однієї з українських шкіл отримав премію за проведену роботу, хоча в навчальному закладі є проблеми із дахом, що протікає, і пліснявою, які просто замовчувались. Це викликало обурення в мережі.

Про інцидент на Facebook-сторінці розповіла сумчанка Анна Горпинич, передають Патріоти України.

За її словами, випадок трапився учора, 12 червня, у Сумській спеціалізованій школі №9 під час звітування директора перед громадськістю. "Спочатку нам показали фільм до 70-річчя школи, створений на замовлення телеканалом АТV. Як думаєте, скільки секунд там показували проблему з дахом? Правильно, нуль", – обурилася жінка.

Як зазначається, опісля продемонстрували звіт-презентацію. Розповідали про медалістів, кількість відмінників, новітні програми. Проте жодного слова не було про бюджет закладу і його витрати, про дах, плісняву і неможливість випросити кошти на ремонт.

Горпинич також розповіла, що працівники школи констатували факт протікання даху, "але у них порядок і порушувати його ніхто не буде".

Опісля громадськість проголосувала за призначення морального або матеріального заохочення директору за виконану роботу. Варто зазначити, що склад рахункової комісії був винятково з працівників школи. Як наслідок – 45 осіб проголосували за те, що очільника школи треба заохотити.

Коли присутні намагались щось запитати, заступник директора школи відповів, що це односторонній захід, і вони мають право тільки голосувати.

"Хоча з 2016 року директор не направляв до Управління освіти бюджетних запитів про виділення додаткових коштів на ремонт покрівлі… Саме тому в 2018, 2019 роках деякі школи отримали 200, 500 тис., мільйони з державної субвенції на капітальні ремонти, а наша – нічого", – додала Горпинич.

У підсумку вдалося домовитися, що до найближчої бюджетної комісії підготують кошторис витрат для ремонту даху.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...