У Таїланді тисячі макак захопили місто, грабуючи крамниці та людей (відео)

Зараз в місті Лопбурі налічується близько 6000 мавп, і вони безпардонно залазять у будинки і магазини. Крадуть їжу і псують все, до чого можуть дотягнутися. Городяни кажуть, що відчувають себе в облозі.

Натовпи макак захопили таїландський місті Лопбурі. Раніше місто приваблювало натовпи туристів, та зараз спорожніло через пандемію коронавіруса. Про це пише The Telegraph, передають Патріоти України.
Місцевим жителям доводиться підгодовувати тварин, щоб ті не грабували магазини, але це тільки сприяє тому, що макаки нахабніють і безконтрольно розмножуються. "Чим більше вони їдять, тим більше у них енергії і тим більше вони розмножуються", - говорить Прамота Кетампай, керуючий оточуючими святинями храму Пранг Сам Йод.
Зараз в місті проводять програму масової стерилізації, намагаючись поставити під контроль кількість тварин, проте їх кількість поки мабуть не зменшується. Їх все ще більш 6 тисяч особин на 750 тисяч жителів. Більш того, в покинутому кінотеатрі була знайдена ціла "база" макак. Там їх живе кілька сотень особин.
Міські служби відзначають, що макаки розносять сміття з смітників і всюди залишають свої екскременти, прибирати за ними працівники просто не встигають.

Також макаки нападають на людей, цілими зграями чатують свої жертви, сидячи на стінах. Але жителі наполягають, щоб з мавпячою навалою справлялися мирними шляхами. Вони вважають їх священними тваринами і туристичною визначною пам'яткою.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...