У центрі столиці знайшли надгробок могили генерала (фото)

Рід Спокойських-Францевичів походить від литовської шляхти, його представники родичалися с козацьким старшинським родом Кулябок-Корецьких, зазначає історик.

Екскаваторники під час робіт у центрі Києва в п’ятницю, 18 грудня, випадково натрапили на надгробок могили генерала імператорської армії, представника давнього шляхетського роду Євгена Спокойського-Францевича. Про знахідку повідомив історик Тарас Чухліб на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

На місце знахідки відправився колега Чухліба з Інституту історії Національної академії наук України Олександр Алфьоров. Він вжив заходів для консервації й опису пам’ятки.

Чухліб зазначив, що Євген Спокойський-Францевич (15 березня 1835 — 9 липня 1907) отримав звання генерал-майора в 1892 році, через сім років був підвищений до генерал-лейтенанта. Рід Спокойських-Францевичів походить від литовської шляхти, його представники родичалися с козацьким старшинським родом Кулябок-Корецьких, зазначає історик.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...