У Венедіктової продовжують відчайдушно захищати високопосадовця ОПУ: "Справу Татарова хочуть забрати у НАБУ", - Бутусов

Ситник говорив, що у НАБУ є докази причетності Татарова до справи Микитася.

Олег Татаров

Директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника і двох детективів бюро викликали на допит через справу заступника глави Офісу президента Олега Татарова. Про це повідомив 12 лютого головний редактор "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов у Facebook. Цю інформацію підтвердили і джерела видання "Слово і Діло", передають Патріоти України.

"Заступник генерального прокурора Олексій Симоненко, який тісно пов'язаний із Татаровим та [ексзаступником глави Адміністрації Президента] Андрієм Портновим, а також прокурор Юрій Розанов викликали на допит 15 лютого як свідків у справі Татарова... старшого детектива НАБУ Руслана Габріеляна, начальника головного підрозділу детективів Андрія Калужинського і директора НАБУ Артема Ситника", – ідеться в повідомленні.

На думку журналіста, це роблять для того, щоб забрати справу Татарова з НАБУ. "Викликаючи як свідків керівників, які ведуть розслідування та управляють НАБУ, Татаров вирішив руками своїх підручних зобразити конфлікт інтересів у справі і забрати під цим приводом справу в НАБУ", – написав Бутусов, пояснивши, що, згідно із законом, вони не можуть бути одночасно і процесуальною стороною, і свідком у справі.

Журналіст Олег Новіков зазначає, що викликають детективів на допит прокурори, які є підлеглими заступника генпрокурора Симоненка, котрий раніше забрав у НАБУ це провадження і передав у СБУ.

Новіков також додав, що детектив Габріелян, якого теж викликали на допит, розслідував справу про збитки Нацгвардії, де головним підозрюваним є колишній нардеп та ексвласник "Укрбуду" Максим Микитась.

Невдовзі після появи публікацій про допит генпрокурорка Ірина Венедіктова у своєму Facebook заявила, що допит скасували. "Допит Ситника та Калужинського відміняється. Учора пізно ввечері повернулася із Брюсселя. Думала, що в мене графік був насичений", – написала вона.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...