У в'язниці від коронавірусу помер знаменитий продюсер, який отримав довічне за вбивство актриси

У 2003 році творець "стіни звуку" застрелив Лану Кларксон.

Філ Спектор

У каліфорнійському тюремному госпіталі помер Філ Спектор - легендарний музичний продюсер, засуджений за вбивство актриси Лани Кларксон, передають Патріоти України з посиланням на BBC.

У 2009 році Спектор отримав довічне ув'язнення з правом просити про умовно-дострокове звільнення не раніше, ніж через 19 років. Скористатися цією можливістю він не встиг: у віці 81 року продюсер помер від ускладнень Covid-19.

Джон Леннон називав Філа Спектора "найвеличнішим продюсером звукозапису" і випустив з ним свій безсмертний альбом Imagine. Спектор встиг попрацювати з The Beatles, Тіною Тернер, Ramones, Леонардом Коеном, а також винайшов "стіну звуку" - техніку аранжування, що створює щільне і виразне звучання завдяки нашаруванню декількох інструментів.

Незважаючи на безпрецедентний внесок у музику, Філ Спектор не зміг впоратися зі своїми демонами. Його життя зруйнувала алкогольна та наркотична залежність, в 1990-х роках він майже повністю припинив працювати і став відлюдником, а в 2003 році скоїв злочин, який назавжди перекреслило його шанси на відновлення.

У лютому 2003 року в Альгамбрі (Каліфорнія) в будинку Спектора знайшли тіло голлівудської актриси Лани Кларксон. Жінка сиділа в кріслі з кульовим пораненням в голову. Вона зустріла продюсера в нічному клубі всього за кілька годин до своєї смерті. Продюсер стверджував, що Кларксон випадково вистрілила собі в рота, намагаючись поцілувати пістолет, але на суді чотири жінки заявили, що раніше він погрожував їм зброєю за відмову від фізичної близькості.

Лана Кларксон

Тривожні чутки про поведінку Філа Спектора ходили ще до вбивства Лани Кларксон. Кажуть, що Спектор приставив пістолет до голови Леонарда Коена під час запису його альбому "Death of a Ladies 'Man". Вокалістка гурту Ronettes Ронні Беннетт, яка стала його другою дружиною і подала на розлучення на початку 70-х, розповіла в автобіографії про жахливе домашнє насильство. Вона писала, що Спектор погрожував вбити її і виставити її тіло в скляній труні, яку зберігав у підвалі. "Я знала, що якщо не піду вчасно, я помру там", - писала Ронні.

Напередодні вбивства Лани Кларксон Спектор дав інтерв'ю газеті The Telegraph, де назвав себе "деякою мірою божевільним". "У мене всередині демони, які борються зі мною", - пояснив він.

У 2009 році суд присяжних звинуватив Філа Спектора у вбивстві другого ступеня з використанням вогнепальної зброї, і засудив до ув'язнення на термін від 19 років до довічного. Він мав право просити про УДЗ в 2024 році.

Спектор помер у тюремній лікарні 16 січня 2021 року. Його дочка пояснила смерть ускладненнями Covid-19, яким 81-річний чоловік заразився в грудні 2020 року. Повідомляється, що у Спектора було слабке здоров'я, а в 2014 році він втратив здатність говорити через папілломатоз гортані.

Коментуючи смерть продюсера, гітарист Blondie Кріс Штайн написав в Twitter: "Коли ми прийшли до будинку Філа Спектора в 70-х, він підійшов до дверей з пляшкою дієтичного вина Manischewitz в одній руці і ймовірно зарядженим автоматом в інший. Довга історія. Я думав, що він збожеволів".

У 2013 році Девід Мемет зняв фільм "Філ Спектор" з Аль Пачіно в головній ролі. Примітно, що режисер відмовився від реальної історії продюсера, про що розповів в титрах. "Фільм не заснований на реальних подіях. Це драма про людей, які перебувають всередині судового процесу, а не спроба розповісти про реальних персонажів", - попередив він глядачів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...