У Запоріжжі розгорівся черговий скандал: Вихователька садочка публічно принизила дитину і не пустила в туалет (фото, відео)

Це вже не перший скандальний випадок у садку. Торік вихователька тут смикала й жбурляла дітей.

У Запоріжжі трапився кричущий випадок у дитячому садку №164 "Золотий ключик". Там вихователька не пустила 6-річного хлопчика в туалет із прогулянки. У результаті в малюка виник конфуз. Діти три дні сміялися з нього, а педагоги навіть не спромоглися припинити знущання, передають Патріоти України з посиланням на Oбозреватель.

Як дізналися батьки

Тільки на другий день після того, що трапилося, мама Юлія (прізвище та ім'я дитини ми не вказуємо на прохання батьків. – Ред.) дізналася про те, що сталося з її дитиною.

"Мені зателефонувала мама іншої дитини й запитала, чи знаю я, що трапилося з моїм сином? Я здивувалася, кажу: ні. Тоді вона й повідала, що розповідають діти. Що син попросився у виховательки в туалет на майданчику, але та не пустила, тоді йому довелося побігти в кущі і все зробити", – зазначила жінка.

Вона згадує, що того дня, коли прийшла за дитиною, її не було на майданчику. Потім його вивела вихователька й повідомила, що він зробив "свої справи" в штани. Мама здивувалася, адже синові шість років – він давно вже такого не робив.

Коли прийшли додому, Юлія побачила, що спідня білизна в сина брудна, вона його переодягнула. А вночі малюк уперше за останні роки напісяв у ліжко.

"Там із мене всі сміються"

"На третій день я відвела сина в садок, на вході стояла психологиня, яка заміняла завідувачку. Вона зміряла нам температуру. Я пішла на майданчик, щоб подивитися. А тут діти стали кричати: "Ви йдете туди, де він накакав!". Я повернулася до психологині й запитала, чи знає вона, що трапилося? Та зробила здивовані очі. Пообіцяла розібратися", – згадує Юлія.

Малюк увечері не хотів нічого розповідати. "Мені набридло, з мене всі сміються", – вигукував він.

Коли з ним поговорив батько, то з'ясувалося, що дитина вже кілька днів переживає стрес через цю історію. Ніхто в дитсадку не спромігся прибрати, і щоразу на майданчику діти згадували про це.

Садок №164 "Золотий ключик" у Запоріжжі

"Ми з чоловіком вирішили перевести сина в інший заклад. Він дуже зрадів, сказав: "Ура! А то там усі сміються", – каже Юлія.

Після першого повідомлення про цю історію завідувачка стала телефонувати в місцеве видання й вимагати, щоб публікацію зняли. А психологиня пригрозила мамі, що зателефонувала в ювенальну службу поліції та поскаржилася на неї.

"За що і чому – я не знаю. Можливо, це такий метод тиску", – вважає матір.

Педагоги нічого не зробили

Голова благодійного фонду "Емоція" Злата Некрасова, яка захищає дітей і батьків у складних ситуаціях, взялася допомагати Юлії.

"Вони навіть не провели бесіду з дітьми, не пояснили, що так не можна. Всяке може трапитися. І мене дуже дивує, що психологиня заміняла завідувачку. Адже це різні сфери роботи. Думаю, потрібно перевірити документи в цієї психологині, чи може вона працювати з дітьми", – говорить Злата.

Історія дійшла до райвно, батьків запросили туди на зустріч.

За словами Некрасової, дитина також пройде обстеження у професійного психолога, щоби з'ясувати, чи отримала вона стрес. І якщо це підтвердиться, то батьки звернуться до органів.

Садок не вперше потрапляє в скандал

Це не перший скандал у дитсадку №164. Минулої весни місцева жителька, чиї вікна квартири виходять на дитячий майданчик закладу, зняла відео, як вихователька ображає малюків. Вона не могла зібрати їх в одному місці, тому стала смикати, трясти й жбурляти.

Після того, як відео потрапило в ЗМІ, поліція почала перевірку. Виховательку начебто звільнили. Але!

"Я запитала в завідувачки цього садка, коли ми туди приходили: як ви звільнили виховательку? Відповіді мені не дали. Підозрюю, що за власним бажанням. І, за деякими даними, ця жінка зараз працює в іншому садочку в нас у Запоріжжі. Виходить, що один раз вони не довели до кінця й не покарали педагога так, щоб вона не мала права підходити до дітей. Тому все і триває", – говорить Злата.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...