У Запоріжжі від ускладнень померла породілля: Що відомо (відео)

На щастя, її немовляти вдалося врятувати, оскільки медики вчасно зробили кесарів розтин.

У Запоріжжі від ускладнень після грипу померла породілля. На щастя, її немовляти вдалося врятувати, оскільки медики вчасно зробили кесарів розтин. Недоношений малюк спершу був у реанімації, але зараз загроза для його життю минула. Під наглядом лікарів хлопчик вже набирає вагу. Його, як і хотіла мама, назвали Ігорем, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Зазначається, що 31-річна Наталя Потапова померла через три дні після пологів в обласній лікарні Запоріжжя. Туди жінку доставили вже без свідомості, в дуже важкому стані – у неї майже не працювали легені. Медики добу боролися за порятунок її життя.

"Важка, тотальна пневмонія. Це вкрай важкий стан. Він не дозволяв нам транспортувати її навіть у межах лікарні", – зізнався заступник головного лікаря медустанови Олексій Кулініч.

Водночас як розповіли рідні й знайомі померлої, флористка Наталія зізнавалася друзям, наскільки радіє здійсненню своїх мрій. Вона зустріла коханого, торік вони побралися і, нарешті, жінка була при надії. На восьмому місяці вагітності жінка лежала у відділенні патології пологового будинку під наглядом лікарів. А в кінці грудня раптово поскаржилася на лихоманку, на що місцеві медики відповіли, що це лише ГРВІ.

"Своєчасно пацієнтка була оглянута і терапевтом, і лікарями-інфекціоністами. Діагнозу грип не було. Їй не ставало гірше. Протягом двох діб ми її лікували. Але ефекту не отримали", – пояснила заступниця директора пологового будинку №4 Оксана Сукмановська.

В іншій же лікарні у Наталії діагностували бронхіт, а через добу – вже пневмонію. Жінку одразу перевели до перинатального центру, де і зробили кесарів розтин.

"Ми робили все можливе, але перебіг захворювання був катастрофічнеим для цієї вагітної. Були деякі ускладнення вагітності, саме на фоні пневмонії", – додала заступниця головлікаря медустанови Наталія Богуславська.

За словами вдівця, причиною смерті Наталії Потапової офіційно вказали пневмонію. Лабораторно ж був підтверджений грип, який і міг привести до фатальних ускладнень. Водночас чоловік зізнався, що його дружина напередодні покидала лікарню, і вірус могла підхопити де завгодно.

Зі свого боку медики додали, що щеплення від грипу в жінки не було, а порятунок ускладнювали інші хронічні хвороби. Зараз встановлюються всі обставини смерті породіллі.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...