У Зеленського пояснили, чому замислились над скороченням кількості нардепів

Зазначається, що глава держави в серпні 2019 року ініціював законопроєкт про скорочення кількості нардепів до 300.

Президент Зеленський запропонував народові сказати своє слово і остаточно переконати політиків, що не варто чіплятися за більшу кількість мандатів у Верховній Раді. Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента, коментуючи третє "питання Зеленського" на загальнонаціональному опитуванні, що стосується зменшення кількості нардепів у парламенті, передають Патріоти України.

Зазначається, що глава держави в серпні 2019 року ініціював законопроєкт про скорочення кількості нардепів до 300. "Для реалізації цієї ініціативи потрібне фінальне голосування парламенту з результатом не менше 300 голосів "за". Це неможливо реалізувати силами виключно фракції партії "Слуга Народу", яка підтримує курс Володимира Зеленського. Саме тому Президент запропонував народу сказати своє слово та остаточно переконати політиків, що не варто чіплятися за більшу кількість мандатів у Верховній Раді. Кількість точно не дорівнює якості", - йдеться в повідомленні.

Третє питання в загальнонаціональному опитуванні 25 жовтня 2020 буде таким: "Чи підтримуєте ви скорочення кількості народних депутатів до 300?" "Якщо люди скажуть "так", ні один політик - скільки б у нього не було фінансового, медійного або партійного впливу - не зможе заперечити волі народу", - додали в ОП.

В Офісі Президента зазначили, що в результаті проведеної реформи децентралізації на місця були передані як великі повноваження, так і істотно більші фінансові можливості для їх реалізації. Відповідно, після зміни балансу між центральною і місцевою владою виникла потреба і в більшій концентрації професіоналізму на рівні національного парламенту.

"Звична для нас кількість народних депутатів України є завеликою та породжує спокусу для численних гравців з об’ємним лобістським ресурсом дарувати місця у списках своїх партій як винагороду за багатолітнє попутництво. Вважаємо, що депутатський мандат не може бути винагородою. Зменшення кількості народних обранців може позитивно позначитися на якості представництва інтересів виборців. Зросте конкуренція за депутатський мандат. Парламент стане ще професійнішим, що конче необхідно державі сьогодні. А 300 народних обранців є абсолютно виправданою кількістю депутатів з урахуванням нового адміністративно-територіального устрою країни", - підсумували в ОП.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...