У Зеленського розповіли, як обирали голову Луганської ОДА

Кандидата на посаду голови Луганської ОДА шукали не за допомогою кадрових агентств, а через особисті контакти.

Новопризначений голова Луганської ОДА Віталій Комарницький

Про це розповів перший заступник Офіса президента Сергій Трофімов, передають Патріоти України з посиланням на Громадське.

Він зазначив, що Луганськ — дуже важка територія зі складною кадровою ситуацією. «Я зібрав всі думки людей. Мені сказали, що Віталій Комарницький — дуже поважна людина, за якою йде інтелігенція, професура. Він довго працював в управлінні (йдеться про Управління внутрішніх справ Луганської області, в якому Комарницький працював з 1986 по 1993 рік – ред.), він офіцер. Він місцевий. Він розуміє всі проблеми області і готовий брати на себе відповідальність — що дуже важливо, не так багато бажаючих, які хочуть та можуть щось зробити. Тому ми на нього розраховуємо та думаємо, що він все зробить», — повідомив перший заступник Офіса президента.

Головними завданнями Комарницького Трофімов назвав обʼєднання та комунікацію з людьми, відновлення миру, інфраструктури, залучення інвестиційних проектів та повернення людям відчуття безпеки.

Крім того, Трофімов запевнив, що в Офісу президента не було застережень щодо кандидатури Комарницького через його проросійські висловлювання. «Він українець, він мешканець нашої країни, він переживає за нашу країну. Я чітко це бачу. Тому застережень не було», — зазначив перший заступник Офіса президента.

Віталій Комарницький був депутатом облради від «Партії регіонів», Луганський університет внутрішніх справ під його керівництвом довгий час не виходив із Луганська у 2014-му, а ще він цитував Солженіцина про те, що Росії та Україні судилося бути разом. За даними журналістів, під час бойових дій у 2014 році підтримував ідею «ЛНР», а з окупованого Луганська Комарницький виїхав лише восени після Іловайського котла та захоплення Луганського аеропорту. Громадське поговорило з новим очільником Луганської ОДА напередодні призначення.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...