"У жодній країні світу такого не побачите": Українців попередили про різкі стрибки цін на продукти

В Україні скоро вартість ранніх овочів піде на спад через збільшення пропозиції вітчизняної продукції. Однак далі українців чекає "божевільне сезонне коливання цін на овочі".

"У нас різниця в цінах влітку – початок осені і зима – кінець зими дорівнює 2 – 2,5 рази. У жодній країні світу такого не побачите. До того ж, якщо порівняти сезонну динаміку цін у тій же Польщі, або в будь-якій країні Європи, різниця в сезонах становить 1,5%, максимум – 2%. В Україні – 200-210%", – повідомив виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин, передають Патріоти України з посиланням на Сегодня.

За його словами, відповідна ситуація пов'язана з відсутністю умов для зберігання товару.

Крім того, експерт упевнений в тому, що виїзні ярмарки з дешевими продуктами не вирішують проблему монополій. "Виїзні ярмарки проводяться місцевими органами влади у великих містах, але все одно не рятують від зростання цін... У нас ринки монополізовані. Відверто кажучи, великі торгові мережі домовляються щодо цін... Словом, роботи ще багато, щоб призвести ситуацію до європейського рівня", – резюмував Пендзин.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...