У ЗСУ скорочують генеральські посади

Станом на 2019 рік в Збройних Силах України служило 112 діючих генералів.

В інтерв’ю для інформаційної агенції АрміяInform Міністерства оборони України, Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак розказав, що у ЗСУ скорочують посади 17 генералів, передають Патріоти України.

Відбувається це у зв’язку з процесом приведення структури управління Генерального штабу ЗСУ до J-структури аналогічної країнам НАТО.

Нагадаємо, що на початку російської агресії в 2014 році, в українському війську служило майже 140 тис. військовослужбовців, що передбачало існування 151 штатної генеральської посади.

Відтоді чисельність ЗСУ загалом зросла до 250 тисяч осіб, проте станом на 2019 рік в Збройних Силах України служило 112 діючих генералів. Відповідно до реформи їх чисельність зменшиться ще на 17 посад.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...