"Убив би точно більше, ніж ваш Онопрієнко": Моторошного серійного маніяка, який вбив і згвалтував десятки українок, судять у Москві (фото)

У 2016 році він отримав довічне ув'язнення в Україні, проте рік потому маніяка екстрадували в Росію.

Бахтієр Матякубов

У Москві проходить суд над серійним маніяком Бахтієром Матякубовим, який убивав і ґвалтував жінок у Києві, передають Патріоти України з посиланням на Факти.

Після оголошення вироку російським судом Матякубова, найімовірніше, екстрадують на батьківщину — в Узбекистан, де почнеться розгляд кримінальної справи про вбивства, скоєні в цій країні.

Під час розглядів було доведено, що маніяк убив і після цього зґвалтував 11 жінок всього за чотири місяці. При цьому передбачається, що жертв насправді було більше — йшлося про чотири десятки вбитих в Україні, Росії та Узбекистані.

Вирахували злочинця за допомогою мобільного телефону, який він забрав у 47-річної жінки, вбитої посеред дня 3 березня 2015 року в одному з парків Києва, поки та вигулювала собаку.

"Побачив жінку із собакою, що прогулювалася в ліску, метрів двісті йшов за нею. Потім наздогнав, коли залишився крок-два — витягнув ніж (він був у чохлі, закріпленому в рукаві). "Чи не кусається ваша собака?" — запитав. Вона обернулася до мене: "Ні". І я вдарив її. Спочатку — в груди, до серця, другим ударом — трохи нижче, і розрізав вниз. Трохи порізав собі руку. Вона впала горілиць, відтягнув її від стежки. Коли знімав сережки — бачу, мужик іде. Зняв одну сережку, повернув її голову — другої немає. Потім зняв кільце. Чув, як люди розмовляли неподалік", — говорив під час показань Матякубов.

Слідчий експеримент

Як зазначив начальник відділу прокуратури Києва Дмитро Ткачук, серійний убивця зробив помилку, почавши користуватися телефоном жертви, а не викинувши його.

Свою другу жертву в Києві маніяк убив буквально через день після попереднього злочину — 6 березня 2015 року.

При цьому він практично завжди вибирав більш зрілих жінок, здійснюючи вбивства при світлі дня. Так, на одну з жертв він напав у квітковому кіоску в районі метро "Політехнічний інститут", поки там не було покупців.

Бахтієр Матякубов

Матякубов увійшов всередину і почав наносити удари ножем 52-річній продавщиці, та стала просити про помилування. Несподівано він вирішив не добивати її, забрав сумочку, зняв із продавчині золоті прикраси і спокійно вийшов на вулицю.

Камера відеоспостереження зафіксувала момент нападу, і у правоохоронців з'явився фоторобот маніяка.

Ще одна жерт Матякубова — Наталя Єлькіна — була вбита 4 квітня. Маніякові не сподобався її колір волосся.

"Вона блондинка з блакитними очима, на таких клеймо ніде ставити. Я з нею навіть говорити не став. Там багато крові було, не пам'ятаю, скільки разів її вдарив", — говорив злочинець при дачі показань.

Наталя Єлькіна

53-річна продавець Ірина Чеканова подивилася на Матякубова "якось не так", за що її маніяк убив 5 квітня.

"Я тільки пам'ятаю, що запитав, чи є у них білі халати. Вона відповіла, що ні, і якось не по-доброму на мене подивилася. Я за це вдарив її разів сім ножем. Нічого не взяв і поїхав", — розповідав підсудний.

Через кілька днів, 9 квітня, Матякубов убив 26-річну продавщицю секс-шопу Юлію Лебежину "щоб зробити собі подарунок на день народження".

Зі свідчень Матякубова: "Я в таких місцях раніше не бував. Нормальна дівчина там не стане працювати. Я вирішив покарати цю аморальну мадам. Потім довго шкодував, вона мені навіть уві сні снилася. Красива була дівка".

Юлія Лебежина

Відомо, що маніяка затримали в Києві, коли він сидів у кафе і пив пиво. На своє затримання він відреагував спокійно. "Якби мене не зловили, я продовжив би вбивати. Убив би точно більше, ніж ваш Онопрієнко", — сказав він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...