Убивчий буревій: Під час ліквідації наслідків негоди на Херсонщині загинули двоє чоловіків (відео)

Двоє чоловіків загинули, троє дітей - у лікарні. Люди стали жертвами страшного буревію, який минулого тижня накрив село Козачі Лагері. Щоправда, загинули і потерпіли не від негоди, а від її наслідків.

Як сталася біда та чого бояться досі селяни, - передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

В один день втратив обох синів. Пан Олексій каже, вони задихнулися у колодязі просто на подвір'ї. Ґрунтові води у колодязі піднялися через буревій та зливу, які минулого тижня накрили cело, розповідає тітка загиблих. Її племінник із 16-річним сином спустилися униз, аби помпою відкачати воду. Аж раптом хлопцю стало зле. Батько встиг виштовхати сина наверх. А за ним - спустився рідний брат.
"Хлопця він виштовхував. Брат Олексій спустився – малого викинув, а сам до половини доліз і… Гази, напевно. Там вони задихнулися", - говорить тітка загиблих Марія Дєдова.
"І штучне робили ми всі тут, і я сама качала кисень. Ну, не могли ми нічого", - згадує сусідка Катерина Мецькович.
Чоловікам було 40 і 44 роки. Медики кажуть, задихнулися від вихлопних газів бензинової помпи.
"Це закрите приміщення і той засіб внутрішнього згоряння, який згорає, - пари бензину або солярки, швидко заповнюють об'єми шахти. Тому це сталося й настало отруєння", - каже завідувач реанімацією Олешківської ЦРЛ Олександр Шовкун.

На вулиці поруч місцева жителька Олена Омаврова доглядає залишки хати, поки її сусіди з дітьми у лікарні. Каже, запалало тут уночі після буревію.

"Вони, кажуть, залишали свічку, щоб дітям у туалет ходить, бо в нас світла не було тут. Загорівся холодильник, вони почали гасити, а воно ще більше почало горіти", - переказує сусідка погорільців.
Люди кажуть, кинулися гасити пожежу, але вітер знеструмив усі електромережі і сільський водогін став. Навіть викликати пожежних не могли, бо сіли телефони.
"Після бурі в нас не стало ні води, ні світла", - говорить Олена Омарова.
"Ми не могли викликати по Інтернету, мобільні телефони не працювали, не могли нікуди додзвониться - будинок би так не згорів", - каже ще одна сусідка погорільців Любов Макортен.
Батьки встигли винести синів. Хлопчики 3 та 6 років - у лікарні.
"Стан під час надходження - середньої тяжкості, отруєння чадним газом не сталося. У старшої дитини є опік на стопі", - розповів заступник головного лікаря Херсонської обласної дитячої лікарні Віктор Бурдовіцин.
Люди у селі налякані. У всьому винуватять смерч, який похилив навіть церковний хрест.
"Від четверга така чорна полоса в селі. Кожен боїться. Ніч прожити і вранці прокунитися. Кожен боїться, як воно далі буде", - говорить сусідка погорільців Любов Макортет.
Електрики кажуть, через негоду лише сьогодні змогли відновити постачання.
"Були дощі, ми призупиняли роботу, бо під час грози працювати не можна. Дощ закінчувався – ми знову починали працювати", - пояснив майстер "Херсонобленерго" Ігор Григоров.

У сільраді рахують збитки. Кажуть, гроші тим, хто постраждав найбільше, зокрема й погорільцям, вже виділили. Але коли і скільки компенсації вони отримають - не говорять.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...