Убивство чеченського польового командира в Берліні: ЗМІ ідентифікували ще одного члена групи кілерів ФСБ

Хангошвілі вбили 23 серпня 2019 року.

Спільником Вадима Красикова (Соколова), затриманого в Берліні за вбивство колишнього чеченського польового командира, громадянина Грузії Зелімхана Хангошвілі, був чоловік, який переховувався під ім'ям Роман Давидов. Його справжнє ім'я – Роман Дем'янченко, він співробітник спецпідрозділу ФСБ "Вымпел", ідеться в спільному розслідуванні The Insider, Bellingcat і Der Spiegel, передають Патріоти України.

Закордонний паспорт на ім'я Давидова було видано 18 липня 2019 року у Брянську (там само, де і Красикову). Шенгенську візу цій людині видали за 10 днів у словацькому консульстві в Санкт-Петербурзі, після чого він вирушив у Берлін. Місцем роботи агент указав компанію "Руст" (як і Красиков); у 2019 році вона була на стадії ліквідації.

Журналісти встановили, що Красиков і Давидов не спілкувалися по мобільному зв'язку. Але один із контактів Красикова, співробітник "Вымпела" Андрій Сазонцев, часто спілкувався з чоловіком, ім'я і дата народження якого близькі до даних Романа Давидова. Це Роман Дем'янченко, що підтвердило фото з його документів.

Він офіційно служив у "Вымпеле", але у 2011 році вже перебував на пенсії, мабуть, через поранення. Потім працював у компанії "Вымпел – Содействие", яка належить Едуарду Бендерському, президенту асоціації ветеранів "Вымпел".

Особу Давидова створювали спеціально під берлінську операцію, але раніше Дем'янченко подорожував під прізвищем Ніколаєв, бував у Чехії, Сирії та низці країн Близького Сходу, зазначено в розслідуванні.

Останні дані підтверджують наш попередній висновок про те, що вбивство Хангошвілі в Берліні було організовано "Вымпелом" ФСБ", – пише The Insider.

23 серпня 2019 року кілер на велосипеді під'їхав до Хангошвілі і вбив його кількома пострілами. Злочинця затримали німецькі поліцейські. Журналісти з'ясували, що справжнє прізвище затриманого – Красиков, і він пов'язаний зі спецпідрозділом ФСБ.

У червні 2020 року влада Німеччини висунула йому обвинувачення в убивстві і незаконному володінні зброєю. Він прийняв замовлення на вбивство Хангошвілі від відомств, які підпорядковуються уряду Російської Федерації, ішлося в заяві прокуратури ФРН.

Президент РФ Володимир Путін стверджував, що Хангошвілі – "кривавий бойовик", який нібито причетний до вибухів у московському метро.

Хангошвілі – етнічний чеченець, який народився в Панкіській ущелині (Грузія). За даними "Немецкой волны", він мав грузинський паспорт на ім'я Торніке Кавтарашвілі. Під час Другої чеченської війни командував одним із підрозділів, який воював проти Росії, пізніше співпрацював зі спецслужбами Грузії. У 2015 році у Тбілісі на Хангошвілі вчинили замах. Після цього він поїхав в Україну, а потім – у Німеччину.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...