Угон у законі? - Викраденим у столиці авто користуються харківські поліцейські (відео)

Протягом місяця ніякої інформації про зникле авто не було.

Житель Києва поскаржився на те, що вкраденим у нього автомобілем користуються співробітники поліції, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

32-річний власник автомобіля, підприємець Максим Шкварко помітив його відсутність на стоянці 30 червня 2019 року, коли вийшов покурити на балкон. Прибула на місце поліція запевнила, що шанси знайти авто великі.

Однак, протягом місяця ніякої інформації про зникле авто не було. Максим проводив пошуки сам, за допомогою друзів і знайомих правоохоронців.

"Десь через місяць мені написав невідомий чоловік в Facebook, що нібито бачив мою машину в групі, яка продає, прихована група, яка продає перебиті машини, крадені і так далі", - розповідає Максим.

Він відразу зв'язався з продавцем Mazda 6 в цій групі. Представився покупцем, щоб з'ясувати, чи його це авто. Тому попросив більше фото: близько 20 фото в різних ракурсах допомогли йому переконатися, що машина точно його. Шкварко каже, що був готовий викупити авто, однак продавці зникли.

За допомогою фото Максим розпізнав номерні знаки на автомобілі і визначив, що машина знаходиться в Харкові. Через деякий час Максиму подзвонив знайомий харків'янин і розповів, що бачив майже таке ж авто з невеликими змінами і назвав ті ж номерні знаки, які підприємець побачив на фото.

Незабаром Максиму вдалося дізнатися, що на його автомобілі їздять два брата, і при цьому обидва працюють в поліції.

"Останній раз де мою машину бачили - з неї вийшов оперуповноважений Фрунзівського району Герасимов Віталій Сергійович. Він передав ключі своєму братові - слідчому Орджонікідзевського РВВС Герасимову Артему Сергійовичу. Той сів в машину і поїхав", - розповідає Максим.

Виявилося, поліцейські вже близько місяця їздять на краденому авто на роботу.

"Він розумів, що він їздить на краденій машині. Я прийшов в РВВС - вийшов Артем Герасимов, слідчий, який їздив на моїй машині. І я кажу, слухай, кажу, ну по-нормальному, викоти мені машину. Десь постав. Я поїду з твого Харкова. Я не хочу ніяких заяв", - говорить власник авто.

Але слідчий заявив, що машину йому за 200 доларів дав покататися друг, його номер телефону в блокноті, а блокнот - загубив.

"На сьогодні він пояснює, що він взяв машину на прокат. Заплатив за неї 200 доларів, місяць він на ній поїздив і повернув машину тій людині, у якої її брав. Що це була за машина, що вона була в угоні - він цю інформацію не підтверджує", - коментує начальник відділу комунікації ГУ Нацполіції в Харківській області Олена Баранник.

Власник авто написав заяву про злочин, щоб відносно Артема Герасимова було розпочато службову перевірку.

"Я не розумію, про що йде мова взагалі. Я теж хочу розібратися, тому що я не хочу, щоб люди думали про мене погані речі. Давайте я вам передзвоню і ми зустрінемося", - розповів Герасимов журналістам, однак на зустріч не прийшов.

На даний момент відомо, що службове розслідування все-таки почали. Артема Герасимова відсторонили від виконання обов'язків.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...