Угорщина знову погрожує Україні через "мовне питання"

За словами чиновника, нове керівництво нашої країни проявляє більше гнучкості, ніж старе, і у відносинах України та Угорщини намітилася більш позитивна атмосфера.

Петер Сійярто

Міністр закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорщини Петер Сійярто заявив, що нова влада України тільки говорила про вирішення мовного питання, але не пішла для цього на реальні кроки. Якщо українська влада не зробить реальних кроків - угорська "буде змушена перейти до розгляду подальших заходів", розповів глава МЗС в інтерв'ю росЗМІ, передають Патріоти України.

"Поки ніяких реальних кроків, спрямованих на вирішення мовного питання, Україна не зробила - тільки заяви. Ми були б щасливі, якби слова українців підкріплювалися ще й практичним змістом. Якщо цього не станеться, ми будемо змушені перейти до розгляду подальших заходів", - заявив міністр.

За словами чиновника, нове керівництво нашої країни проявляє більше гнучкості, ніж старе, і у відносинах України та Угорщини намітилася більш позитивна атмосфера.
Нагадаємо, Петер Сійярто звинувачував Україну в тому, що її закон про освіту, який набув чинності 28 вересня 2017 го "завдав удару" по правам нацменшин. Після цього Угорщина почала блокувати засідання комісії Україна - НАТО. Сийярто також говорив, що угорська влада блокуватиме для української держави можливість вступу в Альянс до того моменту, поки його чиновники не "відновлять в правах нацменшини".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...