"Україна - держава-агресорка щодо власного народу!": Захарова та Цимбалюк влаштували заочну суперечку (відео)

Речниця МЗС Росії Марія Захарова почала жорстко критикувати український законопроєкт про медіа і нарвалася на відповідь журналіста Романа Цимбалюка.

Фрагмент їдкого спічу дипломатки країни-агресорки, а також свої контраргументи він показав у відеоблозі на YouTube, передають Патріоти України.

"У законопроєкті міститься пряма вказівка ЗМІ висвітлювати діяльність російського керівництва в негативному ключі. Планується законодавчо закріпити заборону на популяризацію органів влади держави-агресорки. Але взагалі-то виходячи з тієї політики, яку Київ проводить стосовно жителів Донбасу, держава-агресорка – це Україна! Але що найжахливіше – держава-агресорка щодо власного народу!" – вибухнула звинуваченнями на адресу Києва Захарова.

Цимбалюк зі свого боку закликав її згадати, що передувало таким жорстким заходам щодо пропагандистських російських ЗМІ.

"Маріє Володимирівно, ви би краще у п'ятиріччя Мінських угод пояснили, чому там (на Донбасі. – ред.) ходять люди в російській військовій формі. Ну, і пора порахувати, скільки ж громадян Росії загинуло на Донбасі за ці п'ять років", – відповів журналіст.

Також Захарову збентежила пропозиція в законопроєкті про введення норми про відмову в реєстрації закордонним інформагентствам, чиї керівні органи знаходяться в Росії.

"А де, ось цікаво, в європейських конвенціях, загальносвітових матеріалах, які регулюють професійну діяльність журналістів, таке написано? Де таке в принципі дозволяється, заохочується?" – накинулася речниця МЗС РФ з новою порцією претензій на Україну.

Однак Цимбалюк нагадав Захаровій про низку документів, якими знехтувала Росія, коли вторглася в українські Крим і Донбас.

"Якщо Марія Володимирівна запитує, де це написано, в яких документах це все регламентується, у мене є відповідь. Візьміть Мінські угоди, переверніть їх і подивіться – може, на звороті про це написано? Якщо раптом не знайдете норми, тоді подивіться на Будапештському меморандумі, який теж колись був підписаний", – звернувся журналіст до російської дипломатки.

"А якщо і там немає, відповідно, потрібно шукати на звороті Великого договору про дружбу, співпрацю і партнерство України й Росії. Тому що в останніх двох документах сказано про територіальну цілісність і суверенітет України. В тому числі – про гарантії РФ. Ось там треба шукати, а не обурюватися", – вгамував Захарову Цимбалюк.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...