Україна міняє правила виїзду до Росії

Відповідні нововведення повинні вступити в силу вже з 1 березня 2020 року.

З метою поліпшення якості та швидкості прикордонного контролю в Україні вирішили змінити правила і процедуру виїзду до Росії. Про це повідомляє пресслужба Держприкордонслужби України, передають Патріоти України.

Так, вже з наступаючої весни перетин кордону лише за внутрішнім паспортом або свідоцтвом про народження буде заборонено. Однак в Державній прикордонній службі України відзначають, що ті громадяни, які раніше виїхали на територію РФ за старими правилами, використовуючи вищевказані документи, зможуть повернутися на батьківщину по ним же.

"Такі нововведення позитивно вплинуть на якість і швидкість прикордонного контролю. Вони дозволять запобігти використанню підробок внутрішніх паспортів і свідоцтв про народження, враховуючи низький ступінь захисту цих документів", - відзначили в повідомленні.

Очікується, що процедура перетину українсько-російського кордону за новими правилами також зменшить ризик незаконного вивезення неповнолітніх за кордон. Також знизиться кількість випадків підробки закордонних паспортів.

У прес-службі Держприкордонслужби також відзначили, що часу на виготовлення закордонного паспорта залишилося не так вже й багато, тому тим, хто хоче його отримати, не завадить трохи прискоритися.

При цьому в повідомленні додали, що ця заява зовсім не є закликом відвідати територію РФ. "Не варто розглядати це повідомлення як рекомендацію відвідати Російську Федерацію. Адже паспорт громадянина України для виїзду за кордон дає можливість безвізово відвідати чимало країн", - підсумували в Держприкордонслужбі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...