"Україна не зможе розірвати відносини з Росією ще 50-60 років", - Арестович

1 квітня припинив дію Договор про дружбу, співробітництво і партнерство з Росією.

Олексій Арестович

"Відносини між Україною і Росією не можна просто так взяти і розірвати. Розрив буде можливий років через 50-60", - розповів військовий експерт і блогер Олексій Арестович, передають Патріоти України з посиланням на Апостроф. Також він висловив думку, чому повернення українських моряків може затягнутися на роки.

- Чому до сих пір в Україні "працюють" корупційні схеми, торгівля з Росією?

- Про те, що наші закуповують за "сірими" схемами в Росії контрабанду, запчастини й прилади військового значення, які виробляються тільки в Росії, я не сумніваюся ні секунди. Тому що наше озброєння - це озброєння колишньої радянської армії, у нас цього виробництва не було. Армія регулярно потребує запчастини, і брати їх ніде, просто ніде. Вони є в одному місці в світі - Росії. Які варіанти в цій ситуації?

Світ - він складний, розумієте. Війна є продовження політики іншими засобами. Війна – це не припинення політики. Наївні вимоги розірвати дипвідносини, припинити торгівлю. Для країн, які 350 років були системою в єдиному народно-господарському комплексі, за 5 років все розірвати - це не спрацює.

- А за скільки можна розірвати?

- Років 50-60 буде розрив йти, і знову ж таки, як розірвати? Море між нами викопати? Так буде приморська торгівля. 3000 км кордону з Росією - який розрив? Так чи інакше ми будемо пов'язані, але це не означає, що ми не можемо воювати. Ми будемо пов'язані.

- Як Росія буде втручатися у вибори в Україні?

- Вона активно втручається у вибори. Наприклад, тим, що вона не втручається. Зауважте, практично немає масованої пропаганди, до якої ми звикли на користь того чи іншого кандидата. Вони прекрасно розуміють, що якщо зараз дуже сильно лаяти Порошенка, то це означає підтримувати його. Підтримати когось із кандидатів явно, значить - потопити кандидата в очах патріотичної частини публіки. Тому їхня найкраща стратегія - не втручатися. Вони втручаються негласними засобами, фінансовою підтримкою тих чи інших кандидатів, кібератаками на ЦВК.

У них тут така кількість товаришів, які за них зроблять всю роботу, починаючи з президентських виборів і закінчуючи парламентськими, що тільки не треба заважати. Сиди і чекай результатів.

- Можливі якісь загострення на вибори?

- Навіщо? Зіграти на руку Порошенку? Якщо загострити на фронті, то це завжди на користь головного військовокомандувача, ким би він не був, аж до скасування виборів. Тому що, якщо сильне загострення, то можна і вибори скасовувати, вводити надзвичайний або воєнний стан, і все. Вони будуть чекати спокійно президентських виборів. Якщо вони їх не задовольнять, то вони будуть чекати парламентських. На парламентських вони повинні включитися активніше, тому що там трохи інша конфігурація. Потім - парламентські, і ось тільки якщо результати парламентських виборів їх не влаштують, тоді буде загострення.

- І які методи підуть в хід на парламентських виборах?

- Війна компроматів, фінансова підтримка, силові акції тощо. Ось зараз добре працює вкидання компроматів, значить, вони будуть підкидати компромати, щоб всіх пересварити між собою. Розділяй і володарюй.

- Як ви бачите подальшу долю захоплених моряків? Їх можуть використовувати як розмінну монету перед виборами?

- Поки нема на що мінятися. На що вони збираються змінюватися? Тільки на своїх полонених. Але ми пропонуємо формулу "всіх на всіх", вони не погоджуються, головами торгують, це дуже по-російськи. Насправді, торгівлю заручниками в Чечні придумала російська армія, їхні спецслужби, а чеченці потім підхопили вже. Тому доля моряків - сидіти їм в полоні безвилазно ще рік-два до чогось дуже великого, серйозного зрушення, на жаль. Наприклад, ми візьмемо 30 їхніх полонених, і тоді будемо мінятися...

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...