"Україна недобросовісно намагається задіяти механізми вирішення спорів для досягнення політичних цілей": На Росії вибухнули істерикою через позов України в Гаазі

Росія заперечує наявність міждержавного спору з Україною щодо застосування і тлумачення міжнародних конвенцій про боротьбу з фінансуванням тероризму та про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Міжнародний суд ООН

Про це йдеться в офіційній заяві Департаменту інформації і друку Міністерства закордонних справ РФ, де уточнюється, що 3-7 червня в Міжнародному суді ООН в Гаазі відбудуться усні слухання, передають Патріоти України.

"У ході слухань сторони представлять аргументи щодо наявності у Суду юрисдикції для розгляду міждержавної судової справи. Ми заперечуємо наявність спору між двома країнами за згаданими конвенцій в принципі і маємо намір обгрунтувати той факт, що Україна недобросовісно намагається задіяти механізми вирішення спорів для досягнення політичних цілей", – йдеться в повідомленні.

У МЗС РФ стверджують, що звинувачення Києва нібито не мають відношення до жодної з конвенцій. Російські представники збираються привести "інші юрисдикційні заперечення". Зокрема, у відомстві заявили, ніби Україна не готова виконати обов'язкові процесуальні умови, які мають бути дотримані до звернення в Міжнародний суд ООН.

"Україна не намагалася сумлінно вирішити розбіжності з Росією шляхом переговорів або арбітражу. Вона також проігнорувала необхідність попереднього звернення до Комітету з ліквідації расової дискримінації, який було створено відповідно до Конвенції 1965 року для вирішення міждержавних суперечок", – поскаржилися в департаменті.

Росію на слуханнях представлятиме посол з особливих доручень МЗС Дмитро Лобач і уповноважений з прав людини Георгій Лук'янцев.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...