Україна поставила Грузії партію вертолітних кулеметів (фото)

Задекларована вартість поставки склала 190 тисяч доларів.

Український державний спецекспортер ДП СЗТФ «Прогрес» поставив до Грузії, а саме грузинській компанії АТ «ТбілАвіаМшені» (ТАМ), партію чотириствольних 12,7-мм кулеметів ЯкБ-12,7, що використовуються на ударному гелікоптері Мі-24, передають Патріоти України з посиланням на Ukrainian Military Pages.

В грудні минулого року ДП СЗТФ «Прогрес» поставив АТ «ТбілАвіаМшені» партію з п’яти великокаліберних кулеметів ЯкБ-12,7.

Задекларована вартість поставки склала 190 тисяч доларів.

Декларація щодо поставки з України до Грузії великокаліберних кулеметів до Мі-24

ЯкБ-12,7 (Якушев-Борзов-12,7-мм, індекс ГРАУ – 9А624, заводський – ТКБ-063) розроблений наприкінці 1970-х спеціально для гелікоптерів Мі-24, має блок з чотирьох стволів, що обертаються.

Чотирьох-ствольний великокаліберний кулемет встановлюється в рухому кулеметну установку УСПУ-24 Мі-24Б/В/Д/Р:

Рухома кулеметна установка УСПУ-24 змонтована на гелікоптері
Рухома кулеметна установка УСПУ-24 на стенді
Також кулеметна установка встановлюється у підвісний контейнер ГУВ-8700, яка підвішується на внутрішні пілони гелікоптерів Мі-8ТВ і Мі-24.

Приклад розміщення ГУВ-8700 на гелікоптері Мі-24:

Розміщення ГУВ-8700 на гелікоптері Мі-24

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...