Україна спробує визволити засуджених у Таїланді до 25 років українців

Вячеслава Хлєбку та Ярослава Яновського ув’язнили в Королівстві Таїланд за злочин, пов'язаний із незаконним перевезенням наркотиків.

Україна спробує домовитися про помилування двох українців Вячеслава Хлєбки та Ярослава Яновського, яких засудили до 25 років ув’язнення. Для цього омбудсмен Людмила Денісова поїде до Королівства Таїланд. Зробити це уповноважену Верховної Ради з прав людини попросили батьки засуджених, повідомила вона у Фейсбуці, передають Патріоти України.

"Рідні прохали всебічно сприяти помилуванню Королем Таїланду їх дітей. Вячеслава Хлєбку та Ярослава Яновського засуджено на 25 років позбавлення волі, у 2016 році та 2018 році відповідно", – написала Денісова.

За її словами, Мінсоцполітики у 2017 році встановило українцям статус осіб, які постраждали від торгівлі людьми. У 2019 році цей статус їм продовжили.

Омбудсмен також повідомила, що засуджені потребують медичної допомоги. Про це чоловіки писали в листах до своїх рідних.

Що відомо про ув’язнення українців

Вячеслава Хлєбку та Ярослава Яновського ув’язнили в Королівстві Таїланд за злочин, пов'язаний із незаконним перевезенням наркотиків.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...