Україна стала ключовим постачальником пшениці в Євросоюз

Частка української м’якої пшениці в загальному обсязі імпорту її в ЄС становить 42%.

Від початку 2019–2020 маркетингового року експорт м’якої пшениці з України до країн Євросоюзу зріс у 6 разів, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року та становив 188, 8 тис. тонн, передають Патріоти України з посиланням на УкрАгроКонсалт.

Обсяги імпорту Євросоюзом м’якої пшениці з РФ зменшилася до 42,4 тис. тонн, а частка цієї країни в загальному обсязі імпорту до ЄС скоротилася з 32% до 10%.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Різдво Пресвятої Богородиці: Ця сильна молитва прочитана з чистою душею допоможе здійснити найзаповітніші бажання

неділя, 8 вересень 2024, 5:00

Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...

Медовий Спас, або Маковія: Церковні та народні традиції. Що не можна робити 1 серпня

четвер, 1 серпень 2024, 7:05

1 серпня за новоюоіпнським календарем українці святкують Медовий Спас, або Маковія. У цей день прийнято приходити в храм і дякувати Богові за врожай. У серпні бджолярі збирають мед, тому свято й отримало таку назву. . Цього дня починається Успенський п...