"Україна виконала свою частину для відновлення роботи "нормандське четвірки", - Зеленський - Штайнмайеру

Український президент Володимир Зеленський і президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр погодилися з тим, що зустріч "Нормандське четвірки" повинна відбутися в найближчому майбутньому.

В рамках робочого візиту до Японії президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмайером, сторони обговорили нинішню ситуацію на Донбасі, повідомляє прес-служба глави Української держави, передають Патріоти України.

"Досягнення миру на Донбасі і завершення кровопролиття є безумовним пріоритетом для мене і моєї команди. Щиро вдячний вам за докладені зусилля для політико-дипломатичного врегулювання війни на Донбасі, постійна увага до питання відновлення територіальної цілісності України", - заявив Зеленський.

Лідери країн погодилися, що нормандський формат сьогодні є ключовим для припинення агресії проти України, і зустріч повинна бути проведена в найближчому майбутньому.

"Україна виконала свою частину для відновлення роботи "Нормандське четвірки". Розраховуємо на проведення зустрічі лідерів "Нормандське четвірки" найближчим часом, адже всі перепони усунені", - зазначив президент України.

Він запросив Штайнмайера відвідати Україну.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...