Україні пощастить: Академік НАНУ обнадіяв даними про коронавірус (відео)

Коронавірус в Україні не набуває агресивної і більш патогенної форми.

Коронавірус стає більш небезпечним через мутації, але в Україні цього не відбувається. Академік НАНУ каже, що у нас COVID-19 менш контагіозний (заразний) і патогенний, ніж, приміром, у Сполучених Штатах. Так, за словами Сергія Комісаренка, академіка, директора Інституту біохімії імені О. В. Палладіна, вчені світу говорять про мутації COVID-19 і його агресивність. Про це вчений розповів в ефірі Сніданку з 1+1, передають Патріоти України.

"Ми сподівалися, що вірус стане менш контагіозним, менш патогенним і менш небезпечним. Але, на жаль, це не так. Навпаки, вірус стає більш небезпечним, але не дуже", - говорить Комісаренко.

Однак в Україні коронавірус виглядає менш агресивним, ніж у США. Для порівняння, там населення більше у 8 разів, ніж у нас. При цьому захворіло у 60 раз більше, а померло - у 100.

"У нас немає в Україні геномного центру, який фактично має бути в кожній країні. Ми не перевіряли мутабельність і штам коронавіруса, який зараз в Україні є. Але він виглядає менш патогенним порівняно з іншими країнами", - заявив учений.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...