"Україні потрібно готуватися, збільшувати потенціал і чекати, або "Іскандери" Путіна вдарять по Києву", - генерал розгромив ідею військового повернення Донбасу

Романенко вважає, що положення України порівняно з 2014 роком погіршилося.

Україні не вдасться військовим шляхом відбити Донбас за добу, не зазнавши катастрофічних втрат, адже так може початися відкрита війна з Росією. "Іскандери" Путіна можуть вдарити по Києву. Таку думку висловив колишній заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант Ігор Романенко, передають Патріоти України з посиланням на Апостроф.

Він додав, що положення України порівняно з 2014 роком погіршилося. "Навіть якщо ми вийдемо до кордонів, це означатиме початок широкомасштабної війни з Росією із величезною кількістю людських втрат. Наш потенціал різний. Росія має перевагу перед нами в бронетехніці, літальних апаратах, ракетному озброєнні. Володимир Путін не зупиниться", — вважає Романенко.

Він додав, що в Криму росіяни сформували стратегічне угруповання, яке п'ять років тому було тактичним. "Крім того, вони і в Білорусь завели свої війська, заклали на складах озброєння і готові нанести нам удар стратегічного рівня з півночі, а це — найкоротша відстань від кордону до Києва. Вони і на Сході розгорнули бригаду оперативно-тактичних комплексів "Іскандер". Один із дивізіонів працюватиме безпосередньо по Києву. Можливий залп у 360 ракет, який буде спрямований не тільки по столиці нашої країни", — зазначив Романенко.

Він підкреслив, що Україні потрібно готуватися, збільшувати потенціал і чекати. "Тому, підсумовуючи, скажу вам, що маленька радянська армія ніколи не переможе велику. Якщо у вас мало новітніх систем озброєнь, то ви змушені компенсувати цей недолік великою кількістю людей або старих зразків озброєнь", — заявив генерал-лейтенант.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...