"Україні потрібно готуватися, збільшувати потенціал і чекати, або "Іскандери" Путіна вдарять по Києву", - генерал розгромив ідею військового повернення Донбасу

Романенко вважає, що положення України порівняно з 2014 роком погіршилося.

Україні не вдасться військовим шляхом відбити Донбас за добу, не зазнавши катастрофічних втрат, адже так може початися відкрита війна з Росією. "Іскандери" Путіна можуть вдарити по Києву. Таку думку висловив колишній заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант Ігор Романенко, передають Патріоти України з посиланням на Апостроф.

Він додав, що положення України порівняно з 2014 роком погіршилося. "Навіть якщо ми вийдемо до кордонів, це означатиме початок широкомасштабної війни з Росією із величезною кількістю людських втрат. Наш потенціал різний. Росія має перевагу перед нами в бронетехніці, літальних апаратах, ракетному озброєнні. Володимир Путін не зупиниться", — вважає Романенко.

Він додав, що в Криму росіяни сформували стратегічне угруповання, яке п'ять років тому було тактичним. "Крім того, вони і в Білорусь завели свої війська, заклали на складах озброєння і готові нанести нам удар стратегічного рівня з півночі, а це — найкоротша відстань від кордону до Києва. Вони і на Сході розгорнули бригаду оперативно-тактичних комплексів "Іскандер". Один із дивізіонів працюватиме безпосередньо по Києву. Можливий залп у 360 ракет, який буде спрямований не тільки по столиці нашої країни", — зазначив Романенко.

Він підкреслив, що Україні потрібно готуватися, збільшувати потенціал і чекати. "Тому, підсумовуючи, скажу вам, що маленька радянська армія ніколи не переможе велику. Якщо у вас мало новітніх систем озброєнь, то ви змушені компенсувати цей недолік великою кількістю людей або старих зразків озброєнь", — заявив генерал-лейтенант.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...

Хіти тижня. День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети

субота, 16 вересень 2023, 6:41

17 вересня за новоюліанським календарем (до 1923 року - 30 вересня) українці святкують день ангела Віри, Любові, Надії і Софії. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в церкву, і попросити у ікони трьох великомучениць здоров'я...