"Україні потрібно терміново відновити виробництво ядерних ракет і націлити їх на Москву", - Сазонов

Країні, яка має велику мережу діючих атомних електростанцій, відродити виробництво ядерної зброї не складно. Правда, можуть виникнути проблеми з міжнародним визнанням ядерного статусу.

Україні конче потрібно повернути собі статус ядерної держави, від якого вона відмовилася в 1994 році. Така думка озвучується вже не вперше і не одним політиком. Однак всі висловлюють її гіпотетично - в плані, що ось непогано б повернути. Втім, навздогін за цією думкою слідує друга - протверезна: хто дозволить і як це здійснити технічно? Політолог і блогер Кирило Сазонов вважає, що все цілком здійсненно, включаючи і міжнародну імплементацію ядерного статусу, передають Патріоти України.

Згадати про без'ядерність української держави Сазонова змусило думка, озвучена помічником президента Зеленського Андрієм Єрмаком. Так ось, Єрмак заявив, що Україна готує до підписання якийсь новий документ, який зможе гарантувати недоторканність наших кордонів ледве не на два століття. Нібито підписантами цього документа повинні стати всі найбільші світові гравці: США, Китай, Великобританія. Франція, Німеччина. Загалом, цей документ повинен стати для нашої держави якоюсь охоронною грамотою на все доступне для огляду майбутнє.

Сазонов поставився до заяви Єрмака вельми скептично, розійшовшись у відповідь статтею, чому він вважає це неймовірною нісенітницею. Звичайно, політолог не забув згадати про Будапештський меморандум, підписаний чверть століття назад також трьома "найбільшими гравцями", включаючи і Росію. Він також гарантував Україні невтручання і територіальну цілісність. "Великі гравці в тому числі США і Великобританія дуже сильно допомогли нам в 2014 році? Я про Німеччину з "Північним потоком-2" і Францію в контексті останніх візитів міністрів оборони та закордонних справ в Москву навіть говорити не хочу. Або Китай, який голосує у всіх міжнародних структурах за РФ, а не за Україну раптом став нашим другом?", - резонно зауважує блогер.

Міцність кордонів може забезпечити лише сильна армія і ефективні засоби захисту, вважає Сазонов. А на сьогодні нічого ефективнішого ядерної зброї людство поки не придумало. Тому нашій країні потрібно терміново відновлювати ядерну зброю. Причому, без попереджень і гучних міжнародних заяв, вважає він. Зробили, а тоді лише поставили світ перед фактом. Для держави, що має діючі АЕС - це взагалі не проблема.

Якщо у нас будуть стоять ракети з ядерними боєголовками, націленими на Москву, Росія також кардинально змінить тон переговорів з Україною, переконаний блогер. Та й Європа замислиться над тим, чи потрібен їй ядерний конфлікт під самим боком. "І оскільки я інженер-енергетик, а у нас більше половини генерації атомна, я знаю про що кажу. Прийміть як даність. Ми зробимо це швидко і легко", - стверджує Кирило Сазонов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...