"У Трампа є багато тем для розмови з Путіним. Україна - подобається нам це чи ні - в кінці цього сумного списку", - журналіст

Напередодні саміту G20 в Осаці (Японія) президент США Дональд Трамп в контексті зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним заявив: "У мене з ним буде дуже хороша розмова. А що я йому скажу – не ваша справа". Чи слід турбуватися Україні?

Про це у своєму блозі пише журналіст Євген Кисельов, передають Патріоти України.

"Україні варто завжди готуватися до найгіршого. По-моєму, останні роки української історії це, як мінімум, періодично підтверджують.

Росія для Сполучених Штатів – держава, з якою хочеш не хошчеш, а періодично доводиться розмовляти. І від того, що Трамп буде зустрічатися з Путіним, небо на землю не впаде. Питання в тому, про що він буде розмовляти. Як то кажуть, а що на столі? Що є предметом переговорів?

17 липня спецпрокурор Роберт Мюллер буде давати публічні свідчення в Конгресі США щодо розслідування російського втручання в американські вибори і щодо перешкоджання цьому розслідуванню. За словами Мюллера, Трамп невиправданий за підсумками цього розслідування.

Мюллер сказав тільки про те, що не вважає за можливе порушувати кримінальну справу проти чинного президента. І натякнув на те, що є інші способи притягнути президента до відповідальності – політичні. Мюллер не сказав слова "імпічмент", але явно мав його на увазі. Саме так його зрозуміли і американські політики з Демократичної партії, і опозиційні по відношенню до Трампу засоби масової інформації.

Зрозуміло, що за наявності республіканської більшості в Конгресі процедуру імпічменту неможливо буде довести до кінця. Але тема імпічменту як процедури як і раніше стоїть на порядку денному. В контексті російського втручання і в контексті протидії Трампа його розслідування.

Тому політично для президента Америки йти на якісь угоди з Путіним зовсім самогубно. Тому я не думаю, що буде мати місце потурання інтересам Російської Федерації на шкоду тій же Україні або комусь ще.

У Трампа є багато тем для розмови з Путіним. Перш за все, Іран. Є Північна Корея, є Близький Схід. Я не сказав про Китай, я не сказав про складні відносини, які існують між Сполученими Штатами і їх європейськими союзниками. Україна – подобається нам це чи ні – в кінці цього сумного списку.

Тому, якщо Трамп і буде про щось домовлятися з Путіним, то, перш за все, з якихось інших питань.

А може, це буде чисто символічна зустріч. Трамп багато разів говорив, що йому хочеться зустрітися з Путіним, поспілкуватися і так далі. Йому, звичайно, страшенно хочеться довести цю справу до кінця, хоча б, щоб це можна було зафіксувати репортерам.

Наприклад, одного разу у Трампа з Путіним була двостороння зустріч в Гельсінкі. Нічим істотним вона не закінчилася.

І, власне кажучи, за Трампа у Росії з Америкою набагато більше проблем, ніж за попереднього президента Обами, якого так часто протиставляють Трампу противники нинішнього президента Сполучених Штатів. Мовляв, ось, Трамп поганий, а Обама був хороший. Однак якраз саме за Обами у Росії було куди менше проблем з Америкою, ніж за Трампа. І саме за Обами у України було набагато більше проблем, ніж за нинішнього президента США. Включаючи співпрацю у військовій галузі, поставки летальної зброї. Та й, власне кажучи, дуже багато з того, що сталося 2014 року, сталося, якщо завгодно, при потуранні американської адміністрації.

Тому набираємося терпіння і спокою.

Зрозуміло, існують дипломатичні канали, за якими, як мені здається, і новому главі держави, і чинному керівникові МЗС Климкіну потрібно донести до американської сторони, через того ж Курта Волкера, який нікуди не подівся, через тимчасово виконуючого обов'язки посла США Білла Тейлора, який насправді є тонким знавцем України і всього, що з нею відбувається – ті тривоги і сумніви, які існують в українського керівництва з приводу американської та російської політики щодо України."

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...