Українка тільки в Європейському суді домоглася справедливого покарання для чоловіка-тирана (відео)

На батьківщині рівнянка програла всі суди аж до Верховного.

Українка дійшла до Європейського суду, щоб захистити себе і дітей від чоловіка-тирана. Вона програла всі українські суди аж до Верховного. Тепер рішення Європейського суду змінить судову практику в Україні. Жінку-революціонерку звуть Ірина Левчук, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

14 років тому Ірина була героїнею місцевих газет в Рівному. Вона стала мамою дівчаток-трійнят. У родині виховувався ще старший братик. А місто подарувало родині чотирикімнатну квартиру.

Рік потому чоловік почав пити і бити дружину при дітях. Вона пішла в поліцію, кримінальну справу відкрили, але це нічим так і не закінчились. А жінка все сподівалася, що сімейне життя якось налагодиться. Але не налагодилося.

Жінка подала на розлучення, але з чоловіком-тираном довелося ділити квартиру. Він напивався і бив її на очах у дітей - руками, ногами. Три рази вона знімала побої, вже не кажучи про щоденні моральні знущання аб'юзера.

Поліція приїздила, відкривала справу і їхала геть. Але Ірина не могла більше терпіти. Жінка пішла в суд, щоб виселити ексчоловіка з квартири. Проте він подав апеляцію і виграв. З того часу суди стали для Ірини другим домом - вона подала касацію у Верховний суд і програла. Чоловіка у квартиру повернули.

Європейський суд з прав людини став останньою надією жінки. Ірина Левчук пішла проти України. Те, що вирішив суд - зробило революцію в українському законодавстві, що стосується домашнього насильства.

А ось Ірині чоловік повинен буде виплатити понад 80 тисяч боргу по аліментах, частина його квартири під арештом. Україна повинна виплатити Ірині 4,5 тисячі євро моральної шкоди. А Верховний суд зобов'язаний переглянути своє рішення.

Але Україну ще чекає довгий шлях у сфері домашнього насильства - проблеми, яка десятиліттями замовчувалася.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...