Українка тріумфувала на престижному тенісному турнірі у Франції (відео)

У матчі за титул 19-річна українка в трьох сетах обіграла 24 ракетку світу Каролін Гарсію з Франції.

Третя ракетка України Даяна Ястремська (№42 WTA) виграла фінальний матч на грунтовому турнірі серії International в Страсбурзі, передають Патріоти України з посиланням на Sport.ua

Даяна Ястремська (Україна) - Каролін Гарсія (Франція) - 6:4, 5:7, 7:6(3)
Як і очікувалося, матч видався не з простих. Хоча це дуже м'яко сказано. Спочатку найбільше Даяні заважали власні нерви, які в такі моменти часто не дають показати свій максимум. Почався поєдинок для Ястремської з пристрілки і пари програних геймів - стандартна ситуація для її матчів в Страсбурзі. Але після цього українка заграла зовсім по-іншому, особливо на прийомі. Подача сьогодні не рятувала Каролін, в першому сеті вона виграла всього 28% очок під час своїх геймів. Навіть важко пригадати, чи доводилося коли-небудь бачити щось подібне при підсумковому рахунку 4:6. У Даяни також не все виходило на подачі, двічі вона допустила подвійні помилки на брейкпоінтах суперниці і тільки через це сет не завершився раніше.
Партія закінчилася в той момент, коли українці вдалося всього вдруге захистити свою подачу в додачу до чотирьох геймів, які були виграні на прийомі.
У другому сеті все також починалося непогано, було 2:0 і 3:1, після чого Даяна стала зменшувати оберти, цього в грі проти Гарсії робити не можна. Француженка почала потихеньку наздоганяти, але все одно зрівняються у неї не виходило. У важкому восьмому геймі Ястремська відіграла подвійний брейкпоінт і вийшла подавати на матч. На жаль, зароблений подвійний матчбол реалізувати не вдалося, і далі все стало дуже погано.
Ментальне перевага перейшла до Гарсії і вона забрала всі наступні гейми в сеті. Залишилося незрозумілим лише те, чому Даяна викликала Олів'є Женома тільки при рахунку 5:6, невже це така підготовка до Шоломів, і вирішили покластися на текстові заготовки?
Чесно кажучи, перед третім сетом в перемогу Даяни не дуже вірилося. Здавалося, що ми побачимо ще одну серію матчів Гарсії проти українок. Але Ястремська в черговий раз показала, що зламати її неможливо. У третьому геймі українка зробила брейк, реалізувавши лише сьомий брейкпоінт, але дуже швидко Каролін рахунок зрівняла. Далі всі брали свої подачі, набагато ближче до перемоги була француженка, в десятому геймі у неї навіть був матчбол, але все завершилося на тай-брейку, першому для обох тенісисток на турнірі.
З рахунку 2:2 Даяна виграла чотири очки і справа залишалася за малим. Гарсія нарешті теж втомилася, і довгоочікувана перемога залишилася за нами.
Все-таки символічно, що українка переграла Гарсію саме в такій манері.
Це третій фінал і третій виграний турнір Даяни на рівні WTA. Раніше вона перемагала на хардових змаганнях в Гонконзі-2018 і Хуахіні-2019. За кількістю титулів Ястремська вже обійшла сестер Бондаренко, на черзі Леся Цуренко і Наталія Медведєва (по 4). У Еліни Світоліної на даний момент 13 виграних турнірів.
Також відзначимо, що Ястремська нарешті перервала серію перемог Гарсії над українками, яка налічувала 7 матчів (Світоліна - 3, Костюк - 2, Цуренко і К. Бондаренко - по 1).

За перемогу на турнірі в Страсбурзі Даяна отримає 280 очок і підніметься на 32-е місце в рейтингу WTA.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...

Хіти тижня. День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети

субота, 16 вересень 2023, 6:41

17 вересня за новоюліанським календарем (до 1923 року - 30 вересня) українці святкують день ангела Віри, Любові, Надії і Софії. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в церкву, і попросити у ікони трьох великомучениць здоров'я...