Українська захисниця, яка втратила ногу в Авдіївці, пробігла марафон морських піхотинців в США

Серед сорока двох тисяч учасників 44-го марафону морської піхоти українка - єдина дівчина, що ризикнула бігти на протезах.​

Днями українська збірна повернулася з Вашингтона, де 27 жовтня пройшов 44-й марафон морської піхоти. П'ятеро українських ветеранів АТО, які отримали в зоні бойових дій легкі поранення, бігли повноцінний 42-кілометровий марафон. А п'ятеро втративших під час бойових дій руку або ногу подолали 10-кілометрову дистанцію. Серед них була єдина дівчина - Ольга Бенда. У 2017 році вона, кухар окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, потрапила в Авдіївці під мінометний обстріл і втратила ліву ноги, передають Патріоти України з посиланням на Факти.

Але не тільки не здалася, а стала раз по раз підкорювати нові вершини. Ольга вийшла заміж, влаштувалася на улюблену роботу, виграла конкурс краси, а тепер ще й зайнялася бігом.

Першою її перемогою стало подолання 10 кілометрів в забігу «Ветеранська десятка» на початку жовтня. Після цього невгамовна дівчина вирішила спробувати свої сили в Америці. Виявилося, що серед сорока двох тисяч учасників 44-го марафону морської піхоти українка - єдина дівчина, що ризикнула бігти на протезах."Перші шість кілометрів я бігла дуже легко, на одному диханні, - розповіла Ольга Бенда. - Потім став натирати протез. Доводилося зупинятися, знімати його, витирати куксу, знову надягати. Через це, звичайно, втрачався час. Але я все одно дуже задоволена цією перемогою над собою, що я все-таки морально вирішила бігти, не зійшла з дистанції, не здалася. у Києві мене чекав коханий чоловік Льоша, він ні секунди не сумнівався в тому, що я впораюся. 5-річний син Дмитрик ще маленький, не розуміє, що я пробігла, скільки це - 10 кілометрів. Але майже відразу став питати: мама, а ти сьогодні підеш бігати? Йому подобається виходити зі мною на стадіон Олімпійський, бігати, спілкуватися з людьми - у малюка вже дуже багато знайомих. Але я вчора, в перший день після прильоту, цілу добу не вставала з ліжка - давала відпочинок нозі і приходила до тями після недосипу через різницю в часі.

Враження від марафону у мене фантастичні. Основною метою, навіщо я поїхала туди, було переконати людей бігати, особливо тих, які бояться або просто лінуються, відкладаючи все «на понеділок». Хочу їм сказати: можливо все. Головне - пробувати і досягати своїх цілей будь-якими шляхами. Навіть якщо ці шляхи, як мої, поведуть вас через Америку."

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...