Українські борці перемагають світових легенд на європейській першості

У півфінали вийшло три українських борці.

Творець головної сенсації на старті Євро-2020, вихованець конотопської боротьби Микола Кучмій зі своїм першим тренером Віктором Гайдуком

У Римі (Італія) стартував чемпіонат Європи з трьох видів боротьби, передають Патріоти України.

Першими на килими Pala Pellicone вийшли представники греко-римського стилю. І старт вийшов для українців неочікувано успішним. Підопічні Сергія Андреєва сягнули відразу трьох півфіналів.

Найбільше у доброму розумінні шокував представник найважчої категорії до 130 кг Микола Кучмій, найвищим досягненням якого досі було срібло чемпіонату Європи серед молоді до 23-х років у 2015-му.

Розпочав виступ на італійському килимі Микола з переконливої перемоги 6:0 над Радославом Ґеорґієвим із Болгарії. Свою ж головну перемогу Кучмій здобув у чвертьфіналі. У ньому Микола зійшовся з живою легендою – чотириразовим чемпіоном світу, восьмиразовим чемпіоном Європи, срібним і бронзовим призером Олімпіади Різою Каялпом. І переміг турка – 5:1!

У півфіналі киянин сьогодні ввечері боротиметься з румуном Аліном Алексюком-Курару, 30-річним борцем, найвищими досягненнями якого були два срібла на чемпіонатах Європи серед кадетів і юніорів у далеких 2007-му і 2009 роках.

Як і очікувалося, достойною заміною Жанові Беленюку, в якого Євро не входить до графіку підготовки до Олімпійських ігор, став у ваговій категорії до 87 кг дворазовий чемпіон світу серед молоді Семен Новіков. Харків’янин, для якого то перші змагання такого рівня серед дорослих, спершу переміг 9:0 Хесуса Ґаску з Іспанії. У чвертьфіналі Семен впевнено здолав дворазового чемпіона світу Метегана Базара з Туреччини – 7:2.

У півфіналі Новіков боротиметься з дворазовим чемпіоном світу і Європи серед кадетів і юніорів Алєксандром Комаровим із РФ.

Якісну боротьбу у стартовий змагальний день показав також представник вагової категорії до 77 кг Володимир Яковлєв, якому, до слова, пророкував успішний виступ колишній державний тренер Сергій Встретенцев. Борець, у якого раніше не було п’єдесталів на змаганнях навіть юніорсько-молодіжних чемпіонатів світу чи Європи, на цей раз вийшов до півфіналу. Спершу Володимир переміг 4:0 Марселя Стеркенбурґа із Нідерландів. У чвертьфіналі Яковлєв розібрався з французом Евріком Нікоґосяном – 11:4. У півфіналі Володимир побореться з угорцем Золтаном Леваєм.

Найбільшою несподіванкою стало фіаско бронзового призера чемпіонату світу-2018 Ленура Темірова. Так, Ленур аби не зганяти ваги, виступав не в своїй звичній категорії до 60 кг, а у вазі до 63 кг. Але суті справи це не змінює: він достроково, з рахунком 0:10 поступився білорусові Максиму Негоді.

Також не вразив Корюн Саґрадян (до 55 кг). Він на старті поступився 2:6 румунові Флоріану Тіце.

Зауважимо, що фіналісти у згадуваних вагових категоріях визначаться сьогодні ввечері, а завтра, 11 лютого, відбудуться медальні сутички.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...