Українські лікарі розповіли про роботу з COVID-позитивними

Українські лікарі-інфекціоністи піддають своє здоров'я небезпеці, проходячи щоденну дезінфекцію після роботи з пацієнтами, інфікованими коронавірусом COVID-19.

Як розповіли медики Вінницької центральної районної клінічної лікарні, вони зараз працюють в жорсткому графіку, передають Патріоти України з посиланням на КП в Україні.

"Чотири години або більше – в "брудній" зоні, чотири – відпочивають у "чистій". Тут у них кімната відпочинку, душ, туалет. Потім – знову до пацієнтів. Є такі, що працюють по 12 годин", – відзначили лікарі.

Перед виходом в брудну зону весь медперсонал зобов'язаний одягатися в спецодяг – надягають костюми або захисні халати, капюшони, шоломи, окуляри, респіратори, рукавички, гумові чоботи або бахіли – і в такому вигляді виходять через шлюз до хворих на коронавірус.

"Чисті зони – умовно чисті, тому що всі і так працюють в одній лікарні, яку можна вважати брудною. Повітря ж не можна ізолювати, жодна наша лікарня не має витяжної вентиляції, того негативного тиску, як в сучасних інфекційних лікарнях, де у хворого і персоналу навіть різні входи ", – пояснили медики.

Одягаються перед виходом в заражену зону медики по двоє, контролюючи один одного – чи нічого не забули надіти. Після – через пропускник. У чисту зону повертаються через шлюз, де на 10-15 хвилин замочують в дезінфікуючих розчинах гумові чоботи або бахіли.

Роздягаються поетапно – рукавички, халат, респіратор, капюшон, окуляри, шоломи, все це акуратно скручують, щоб не "розкидати" вірус, і кидають в баки для засобів захисту одноразового або багаторазового використання. Після кожного етапу миють руки.

"Потім йде кварцування, що теж досить небезпечно через високі дози ультрафіолетового опромінення. Та й запах дезінфекторів теж впливає на здоров'я медиків", – сказав заступник головного лікаря лікарні Валерій Щербань.

Після того, як медики роздягаються майже до гола, вони виходять через шлюз в чисту зону, де надягають робочі тапки і одяг. Все, аж до білизни, замочується і переться, щоб використовувати через день-два під час чергування.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...