Українські миротворці провели навчання у Конго (відео)

Навчання проводились з метою досягнення чіткої взаємодії між миротворчими підрозділами різних країн.

Військові національних контингентів Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго взяли участь у спільних тактичних навчаннях, передають Патріоти України з посиланням на пресслужбу Командування об’єднаних сил ЗС України.

Мета навчань

Навчання проводились з метою досягнення чіткої взаємодії між миротворчими підрозділами різних країн.

Окрім українського екіпажу вертольоту Мі-8 зі складу 18 окремого вертолітного загону Місії ООН зі стабілізації у ДР Конго у навчаннях були залучені військові Індії, Уругваю та Гватемали.

За ходом маневрів спостерігали представники штабу Місії ООН на чолі з командувачем силами Місії ООН генерал-лейтенантом Рікардо Аугусто Феррейра Коста-Невесом.

Захід відбувся неподалік населеного пункту Саке провінції Північне Ківу.

Сценарій навчань

За сценарієм навчань радикально налаштовані бойовики перекрили дороги для ускладнення проїзду миротворчих сил, захопили заручників та поранили одного з них.

Завданням українського екіпажу вертольоту Мі-8 було повітряне прикриття наземних сил з відпрацюванням елементів авіанаведення та висадка десанту зі складу сил швидкого реагування.

«Під час навчань, всі завдання українським екіпажем Мі-8 були виконані впевнено та професійно», — відзначають українські військові.

Довідка

Із 1992 року Збройні сили України беруть участь у миротворчих операціях під егідою ООН, НАТО та інших міжнародних організацій.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...