Українські "Нептун" і "Вільха" можуть з'явитися на озброєнні іноземних держав

Задля збільшення зацікавленості іноземних партнерів в новітніх вітчизняних комплексах, згодом, в Україні навіть продемонстрували військовим аташе практичні випробувальні запуски «Нептуна» та «Вільхи» на полігоні.

Низка країн виявляє зацікавленість до придбання нових українських ракетних комплексів «Нептун» та «Вільха», що були розроблені ДККБ «Луч», передають Патріоти України з посиланням на слова директора ДП ДГЗП «Спецтехноекспорт» Владислава Бельбаса.

«Вперше ми показали макети комплексів «Нептун» та «Вільха» на виставці в ОАЕ (мається на увазі IDEX-2019, що проходила з 17 по 21 лютого ц.р. – прим. ДЕ) в лютому цього року. Ефект від дебюту є: низка країн вже сьогодні мають тверді наміри за цими проектами», - відзначив очільник ДП ДГЗП «Спецтехноекспорт».

За словами Владислава Бельбаса, задля збільшення зацікавленості іноземних партнерів в новітніх вітчизняних комплексах, згодом, в Україні навіть продемонстрували військовим аташе практичні випробувальні запуски «Нептуна» та «Вільхи» на полігоні.

Однією з причин такого незвичного кроку, стала впевненість керівництва КБ «Луч» у своїх проектах, та усвідомлювання того, що потенційні зовнішні замовлення нових українських комплексів значно здешевлять їх подальше серійне виробництво, що вкрай важливо для скорішого оснащення новітньою ракетною зброєю підрозділів ЗСУ - з огляду на певні фінансові обмеження українського бюджету.

«У цій ситуації ми йдемо в тандемі з генеральним конструктором, який підтримує або не підтримує пропозиції з нашого боку, знаючи складність того чи іншого етапу випробувань. Водночас керівництво ДержККБ «Луч» прекрасно розуміє, що зовнішні замовлення суттєво спростять і здешевлять серійне виготовлення цих комплексів. Адже, закупівлі таких озброєнь для нашої армії дуже обмежені через фінансові можливості ЗСУ», - пояснив Владислав Бельбас.

Одним з потенційних партнерів проекту «Вільха» стала корпорація Tawazun Group з Об'єднаних Арабських Еміратів. За словами директора ДП ДГЗП «Спецтехноекспорт», наразі ведуться переговори з представниками цієї компанії щодо спільного виробництва РСЗВ.

Монструозне РСЗВ Jobaria Multiple Cradle Launcher від Jobaria Defense Systems (входить до складу корпорації Tawazun Group - ОАЕ)

«Зараз ведемо переговори з «Тавазун» (Tawazun Group), скажімо так, про організацію спільного виробництва», - повідомив Владислав Бельбас.

Низка країн виявляє зацікавленість до придбання нових українських ракетних комплексів «Нептун» та «Вільха», що були розроблені ДККБ «Луч»

Нагадаємо, вперше макети новітніх високоточних українських комплексів «Нептун» та «Вільха» були продемонстровані на міжнародній виставці IDEX-2019. Своєю чергою, на Міжнародній виставці оборонної промисловості MSPO-2019, що з 03 по 07 вересня ц.р. проходила у м. Кельце (Польща), зовнішній вигляд зразків вітчизняних комплексів зазнав певних змін. І якщо вигляд РК-360МЦ (Нептун) вже був відомий за попередніми випробуваннями, то певні зміни в зовнішньому дизайні комплексу «Вільха» (який базується на аналогічному самохідному шасі 8х8 - КрАЗ-7634НЕ – прим ДЕ) – це новина.

Макети комплексів РК-360МЦ «Нептун» та «Вільха» на виставці MSPO-2019 у вересні (зверху) та IDEX-2019 у лютому (знизу) 2019 року

Варто відзначити, що за планом Міноборони, державні випробування модернізованої версії зі збільшеною дальністю «Вільха-М» та наземного варіанту протикорабельного РК-360МЦ «Нептун» збираються провести наприкінці цього року.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...