Українські політики розповіли, чи потрібно повертати "ПриватБанк" Коломойському

Лідерів парламентських перегонів запитали про те, як вони ставляться до перегляду підсумків націоналізації ПриватБанку.

Напередодні парламентських виборів журналісти задали питання восьми лідерам і першим особам партій, які мають шанси на проходження до Верховної Ради, питання: «Чи потрібно повертати ПриватБанк його власникам або якось компенсувати їм його націоналізацію?», передають Патріоти України з посиланням на НВ.

І ось, що вони відповіли:

Дмитро Разумков, лідер партії Слуга народу: «Питання щодо ПриватБанку розглядаються в судах, саме вони повинні ухвалити остаточне рішення. Ми не можемо і не будемо коментувати деталі судового розгляду. Але ми так само, як і президент Зеленський, в цій ситуації будемо захищати інтереси держави, її банківської системи і вкладників банку».

Юрій Бойко, лідер партії Опозиційна платформа — За життя: «Повернення ПриватБанку неможливе хоча б тому, що за нього було сплачено занадто багато грошей із бюджету. Не думаю, що хтось зважиться повернути його назад».

Петро Порошенко, лідер партії Європейська солідарність: «Сьогодні власником ПриватБанку є держава. Саме держава за рахунок бюджетних коштів врятувала банк від банкрутства і зберегла заощадження мільйонів українців. А колишні власники банку в майбутньому повинні повернути українцям те, що привласнили. А це мільярди доларів. Саме екс-власники повинні компенсувати величезні кошти, і дуже хотілося б, щоб нова влада була такою ж принциповою, як і попередня, у відстоюванні інтересів України».

У партії Батьківщина Юлії Тимошенко за шість днів не змогли відповісти на запитання НВ.

Юлія Клименко, голова партії Святослава Вакарчука Голос: «Ні».

Олена Сотник, № 2 списку партії Сила і честь: «Націоналізація ПриватБанку сталася з певних причин, і я вважаю, що цей процес незворотній. Може йтися хіба що про те, щоб після того, як банк повністю стабілізується, він може бути проданий в приватні руки. Але мови про повернення бути не може, тому що націоналізували банк не з політичних причин, а в цьому був економічний сенс. Та й повернення банку буде несправедливим по відношенню до платників податків, чиїми грошима ПриватБанк рятували».

Олександр Вілкул, № 2 в списку Опозиційного блоку: «На це питання відповідь має дати суд».
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...