Українські ракетобудівники спільно з Польщею планують створити новий європейський ракетоносій легкого класу

ДП "КБ "Південне" - основний науковий центр України, який має передові космічні технології, відомий у світі розробник ракетно-космічної техніки. Сьогодні КБП постачає на експорт понад 80% продукції та послуг, серед основних партнерів - США та країни ЄС.

ДП "КБ "Південне" ім. Янгеля (КБП, Дніпро) зацікавлене в нарощуванні співпраці з країнами ЄС у галузі створення перспективної ракетно-космічної техніки та продовжує переговори з Польщею про співпрацю в проекті створення нової європейської ракети-носія (РН) легкого класу, повідомив гендиректор КБП Олександр Дегтярев, передають Патріоти України з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Під час прес-конференції у вівторок у Дніпрі, оцінюючи на прохання журналістів потенціал озвученої раніше можливої участі КБП у програмі створення європейської РН Ariane-6 нового покоління, Дегтярев сказав: "На жаль, у (проекті) Ariane-6 ми не беремо участі ... сьогодні йдеться про можливості співпраці в галузі створення ракет малого класу".

Він уточнив, що сьогодні ракети-носії цього класу затребувані на світовому ринку пускових послуг.

За словами гендиректора КБП, наразі ДП "КБ "Південне" відпрацьовує плани співпраці з кількома європейськими країнами. Серед потенційних європейських партнерів Дегтярев назвав Польщу, яка озвучила раніше інтерес до спільного з Україною створення нової європейської РН легкого класу. "Діалог триває", - сказав він.

"Поки що є теоретична підтримка ESA (Європейське космічне агентство - ред.), тому що ми не члени ESA, а лише розглядаємо цю можливість", - додав він.

Дегтярев зазначив, що сьогодні КБП залишається експортно орієнтованим підприємством: "У 2018 році в загальному бюджеті підприємства 99% становив експорт", - сказав він, уточнивши: зокрема, частка експорту в інтересах країн ЄС становила близько 10%.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...