Українські розробники провели успішні випробування модернізованого БТР-50 (фото)

​БТР-50 це гусеничний бронетранспортер, який був розроблений у 50-х роках XX сторіччя. Він призначений для транспортування до 20 бійців та військових вантажів масою до 2000 кг.

На ДП «Завод ім. Малишева», що входить до складу ДК «Укроборонпром», проведено чергові випробування модернізованого БТР-50, передають Патріоти України з посиланням на прес-службу концерну.

Оновлена бойова машина успішно форсувала водну перешкоду вплав.

Удосконалений БТР-50 оснащений новим українським двигуном ЗТД-2 потужністю у 400 к.с., який замінив застарілий В-6 потужністю 240 к.с. Машина також отримала п’ятиступеневу коробку передач з планетарними механізмами повороту, та доопрацьовані вузли ходової частини.

Модернізований БТР-50 вже успішно пройшов ходові тестування на пересіченій місцевості та вогневі випробування.

Тож БТР-50 з новим харківським двигуном став більш швидким та мобільним, як на суші, так і на воді. Крім того, значно зросла надійність машини та її експлуатаційні характеристики.

«З метою дозавантаження виробничих потужностей заводу була розроблена модернізація БТР-50. В Україні цей бронетранспортер не перебуває на озброєнні, але у багатьох арміях світу, особливо в азійських та африканських регіонах, він успішно експлуатується. І «Завод ім. Малишева» наразі може запропонувати модернізацію цих бойових машин більш потужними двигунами. Виконання Держоборонзамовлення та робота з іноземними партнерами дозволить на повну використати виробничі потужності заводу, створити додаткові робочі місця та поглибити позиції України у сфері міжнародного військово-технічного співробітництва», – повідомив генеральний директор «Заводу ім. Малишева» Олександр Чурсін.

Нагадаємо, БТР-50 це гусеничний бронетранспортер, який був розроблений у 50-х роках XX сторіччя. Він призначений для транспортування до 20 бійців та військових вантажів масою до 2000 кг.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...