Українські заробітчани рвонули додому: У Польщі коронавірус вбив ще одну людину

У польському Любліні 66-річний чоловік помер від коронавірусу, ставши вже третьою жертвою пандемії в країні.

Про це в неділю, 15 березня, повідомляє в Twitter пресслужба Міністерства охорони здоров'я Польщі. Число заражених збільшилася до 103 осіб, що викликало масове повернення на Батьківщину українських заробітчан, передають Патріоти України з посиланням на Страну.

"Є десять нових випадків зараження коронавірусом. Три випадки стосуються Мазовецького воєводства (Варшава), одинПідкарпатського (Жешув), і по два випадки в Нижньосілезькому (Вроцлав), Лодзінському (Лодзь) і Люблінському (Люблін) воєводствах. У лікарні Любліна від коронавірусу помер 66-річний чоловік", – сказано в повідомленні.

У зв'язку з карантином у Польщі і стрімким поширенням хвороби українські заробітчани почали масово повертатися на Батьківщину.

У країні припиняють роботу цілі галузі економіки, особливо в сфері послуг, де традиційно працює багато трудових мігрантів з України. Багато фірм пішли на карантин або ж скоротили іноземних працівників.

Відзначається, що в Польщі працюють понад 2 млн громадян України. Багатьох карантин позбавив заробітку.

"Ця "корона" зламала всі мої плани і змушує повернутися додомучерез карантин тимчасово закривають завод із пакування, на який я влаштувався в лютому, знайти нову роботу непросто", – розповів українець Ігор Білас.

У салонах краси і у приватних майстрів, якими працюють багато українців в Польщі, роботи теж сильно зменшилася. "Купа відмін, тому що закрили університети, люди поїхали. В салоні краси порожнеча, як ніколи. Майстри просто сидять", – розповіла перукарка з Познаня Анастасія Нестеренко, яка збирається повернутися в Україну, щоб заощадити на житлі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...