Український богатир взяв одразу три "золота" на чемпіонаті Європи

​28-річний українець Дмитро Чумак зі Скадовська викликав справжній фурор на чемпіонаті Європи з важкої атлетики, який проходить в Батумі (Грузія).

Дмитро Чумак (зправа)

Наш співвітчизник, який виступає в категорії до 102 кг, перевершив усіх суперників у всіх трьох дисциплінах - ривку, поштовху та, відповідно, за сумою двоборства, передають Патріоти України.

У ривку українець підняв вагу 175 кг, чого виявилося достатньо, щоб випередити білоруса Вадима Стрельцова (170 кг) і Іраклія Чхеїдзе з Грузії (169 кг). У поштовху наш спортсмен показав результат 216 кг - на сім кг більше, ніж у вірменина Самвела Гаспаряна, і на дев'ять, ніж у свого співвітчизника Костянтина Реви, якому дісталася в результаті «бронза».

Таким чином, за сумою двоборства Чумак набрав 391 кг і завоював третю золоту медаль на турнірі. «Срібло» дісталося Самвелу Гаспаряну (377 кг), «бронза» - Вадиму Стрельцову (376 кг).

«Золотий» ривок Дмитра Чумака

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...